Napadač se otvoreno nudi reprezentaciji: "Napredovao sam i ne postavljam sebi granice"

Zabio 12 golova

Napadač se otvoreno nudi reprezentaciji: "Napredovao sam i ne postavljam sebi granice"

Admin Čaušević

Postići dvocifren broj golova u jednoj od najjačih evropskih liga nije zanemariva cifra za bilo kojeg napadača koji nastupa za ekipu iz donjeg dijela tabele.

Andrea Pinamoti ove sezone nastupa za Empoli i svojim briljantnim partijama je pomogao klubu iz Toskane da osigura opstanak u Seriji A.

Ovaj 22-godišnjak je član Intera, a prema pisanju italijanskih medija u narednoj sezoni trebao bi biti rezervna opcija za našeg Edina Džeku.

Odličan trenutak kroz koji prolazi Pinamonti je iskoristio i da se javno ponudi reprezentaciji Italije s porukom da može igrati za novu generaciju Nerazzurra.

"To što reprezentacija Italije neće igrati na Svjetskom prvenstvu je težak udarac za sve nas, ali treba ponovo početi", rekao je Pinamonti te nastavio:

"U Italiji je mnogo mladih spremnih da preuzmu ključeve reprezentacije, i osjećam se spremnim za novi ciklus, ove sezone sam dosta napredovao i ne postavljam sebi granice."

"Ući u krug reprezentativaca je novi naredni cilj i to od naredne sezone", poručio je Pinamonti.

U Intersu su još uvijek neodlučni šta uraditi s Pinamontijem pošto postoji mogućnost da ga prodaju i zarade novac za nova pojačanja, a s drugi strane vrlo rado bi ga zadržali kao rezervnu opciju za napad.

Inače, Pinamotni je u dosadašnjem dijelu sezone Serije A postigao 12 golova uz dvije asistencije. Usporedbe radi, u Seriji A Džeko je postigao svega gol više.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi