Samoubistvo Napolija u nestvarnoj utakmici: Ono što im se dogodilo danas ostat će zapamćeno
Foto - EPA

Nevjerovatan poraz u Empoliju

Samoubistvo Napolija u nestvarnoj utakmici: Ono što im se dogodilo danas ostat će zapamćeno

M. Šljivak

Empoli je u nevjerovatnom susretu 34. kola italijanske Serije A na stadionu Carlo Castellani pobijedio Napoli rezultatom 3:2.

Napoli je imao veliku prednost od dva gola u ovom meču do 10 minuta prije kraja, ali na kraju su gosti uspjeli da izgube meč.

Do vodstva Napoli stiže u 44. minuti. Dries Mertens je zabio za 1:0, a kada je Lorenzo Insigne u 53. minuti pogodio za 2:0 činilo se kako je sve gotovo.

Međutim, gosti su nestvarnim greškama dozvolili protivniku da se vrati u meč i da dođe do preokreta u samo nekoliko minuta.

Empoli u 80. minuti pogotkom Hendersona dolazi do 2:1, a tri minute kasnije Alex Meret pravi nestvarnu grešku. Pinamonti to koristi i pogađa za 2:2.

Veliki preokret desio se u 88. minuti. Pinamonti koristi sjajnu loptu i zabija za 3:2 i veliku radost domaćih navijača na Carlo Castellani stadionu.

Napoli je ovim porazom vjerovatno zatvorio vrata borbi za Scudetto. Sada su pet bodova iza Intera koji ima i utakmicu manje.

Ovaj meč će dugo biti upamćen za trenera Luciana Spallettija i ekipu iz Napulja. Empoli je bio 16 utakmica bez pobjede, a upravo je Napoli bio posljednja žrtva u decembru prošle godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 34. kolo:

Empoli - Napoli 3:2

Top Komentari

axel42
Joj naslova jbt. Ja mislio neko se ubio u Napoliu!
8 0
Eno30
Kakva je to ekipa koja se bori za scudeto ili sanja da budu prvaci. Ekipa koja ima velike planove vode 2 nula na poluvremenu i izgubi utakmicu, takva ekipa moze i dalje samo da sanja scudeto
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti