Za psovanje Boga 1250 eura kazne
Foto - Ascoli

Sottilu stigla kazna za bogohuljenje

Za psovanje Boga 1250 eura kazne

Midhat Šljivak

Trener italijanskog Ascolija Andrea Sottil kažnjen je sa 1250 eura kazne zbog psovanja Boga na utakmici.

On je tokom utakmice protiv Reggiane 14. februara čak 12 puta opsovao Boga u jednoj utakmici, a bogohuljenje se u Italiji smatra najgorim mogućim potezom.

Kazne sa psovke su relativno male. Tako je Andrea Sottil za 12 psovki tokom utakmice kažnjen sa ukupno 1250 eura.

Za sada se kažnjavaju samo treneri ako ih kamera uhvati u psovkama, a mnogi tvrde da bi trebalo ukinuti kazne za bogohuljenje jer je društvo u Italiji sasvim slobodno i ima se pravo na slobodu govora.

Naravno, mnogi traže i žešće kazne, ali teško da će se u budućnosti ovakve stvari ikako sankcionisati.

Top Komentari

arijan10
Treba razdvojiti slobodu govora od vrijedjanja. Psovanje Boga je jednostavno nepotrebno i degutantno, bez obzira bili ateisti ili ne.
2 0
vence
ne, ali bih kaznjavao za svaku vrstu psovke. Neko vjeruje u Boga, neko u travu i svijece. Psovanje kaznjavati isto kao i povlacenje za dres :)
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi