Menadžer najavio pakovanje kofera za Andreja Kramarića: "Znate kako to ide"
Foto

U slučaju odlične ponude

Menadžer najavio pakovanje kofera za Andreja Kramarića: "Znate kako to ide"

Admin Čaušević

Andrej Kramarić iza sebe ima fantastičnu sezonu. Iako nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji uspio je zabiti čak 17 golova te je na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj stigao sa velikim očekivanjima. 

Kramarić je bio starter u meču sa Španijom te se nije proslavio kao i većina njegovih saigrača. Iz igre je izašao nakon 70 minuta te je umjesto njega priliku dobio Bruno Petković.

Zlatko Dalić Kramarića koristi na poziciji lijevog krila, dok je ovaj 32-godišnjak minulu sezonu u dresu Hoffenheima uglavom proveo na poziciji veznog igrača.

O tome je pred utakmicu sa Španijom govorio i Kramarićev menadžer Vincenzo Cavaliere. Italijan je razgovorao sa novinarima Sportitalie.

"Kramarić je temeljni igrač Hoffenheima, jedan od najistaknutijih napadača reprezentacije, najproduktivniji Hrvat među onima koji su igraju u inostranstvu.

"Zabio je više od 100 golova u Bundesligi, ove sezone često igrajući na poziciji centralnog veznog je zabio 17 golova kao da su to učinili Calhanoglu ili Mkhitaryan iz Intera."

Oglasi

" Hoffenheim je igrao s drugim igračima naprije, kada imate nekoga tako fleksibilnog ko može biti napadač, krilo, napredni vezni igrač i ko daje 17 golova i 7-8 asistencija, onda imate prijetnju za protivnike."

Kramarić ima ugovor sa Hoffenheimom još dvije sezone. Cavalire je najavio da bi Hrvat mogao pakovati kofere u slučaju odgovarajuće ponude.

"On je ikona Hoffenheima. Dobro mu je i sretan je tu gdje jest. Ali znato kako to ide, za bilo kojeg igrača ako bi stigla ponuda, veliki projekt, mogli bi se to procijeniti, ali ponavljam dobro mu je u Hoffenheimu."

Bivši napadač Rijeke i Dinama je već osam godina član Hoffenheima gdje je stigao u januaru 2016. godine iz Leicester Cityja za 11 miliona eura.

U međuvremenu je postavio niz klupskih rekorda. Najviše se izdvaja onaj najboljeg strijelca u klupskoj historiji sa 132 gola.

Oglasi

Cavaliere je dao prognozu da će Hrvatska dogurati daleko na Evropskom prvenstvu, ali nakon poraza od Španije na kartu situacija bi mogla promijeniti.

"Gledajući kvalifikacijske utakmice i posljednju prijateljsku protiv Portugala, mislim da će dogurati jako daleko. Uravnotežena ekipa", rekao je Cavalieri uoči starta Eura te dodao:

"Senatori poput Modrića, Brozovića, Kovačića i Kramarića su tu, ali iza njih jako dobro stoje mladi igrači koji su se afirmirali. Dogurat će dalje nego možda na Svjetskom prvenstvo 2022."

Vrlo lako bi se moglo desiti da duel Italije i Hrvatske bude direktan obračun za drugo mjesto u grupi gdje se još nalaze Španija i Albanija.

"Po mom mišljenju Hrvatska je jača od Italije. Prije dvije godine Hrvatska je imala Budimira koji nije bio na današnjem nivou. Zabio je 17 golova u La Ligi i bio je drugi najbolji strijelac.

"Majer je bio na margini, sada je protagonist reprezentacije. Postojao je problem vasnjkih igrača koji je sada riješen. Možda je jedina mana što se Perišić vraća nakon povrede, pa možda neće biti isto kao prije dvije godine, ali vidjet ćemo", završio je italijanski menadžer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi