Andrić Zecu dao treću desetku

Kapiteni biraju

Andrić Zecu dao treću desetku

Adnan Beganović

Kapiten Hajduka Srđan Andrić, u izboru za najboljeg fudbalera godine hrvatskog fudbalskog  prvenstva pod nazivom "Kapiteni biraju" dodijelio je našem reprezentativcu i igraču Šibenika Erminu Zecu maksimalnih deset bodova.

"Desetka" od Andrića treća je maksimalna ocjena za brzonogog Bugojanca, a nakon što su ocjene dali desetorica kapitena naš internacionalac učvrstio se na prvoj poziciji sa 60 bodova.

Osam bodova kapiten Hajduka dao je trenutno drugoplasiranom Dinamovcu Pedru Moralesu, dok je šest bodova od Andrića dobio njegov saigrač i bosanskohercegovački reprezentativac Senijad Ibričić.

Prva "violina" momčadi sa Šubičevca, Ermin Zec, trenutno je vodeći u ukupnom poretku sa 60 bodova, drugi je Morales sa 54 boda, doke je Ibričić na četvrtom mjestu sa 28 bodova.

Trenutni poredak:

1. Ermin Zec (Šibenik) 60 bodova
2. Pedro Morales (Dinamo) 54
3. Domagoj Vida (Osijek) 44
4. Senijad Ibričić (Hajduk) 28
5. Milan Badelj (Dinamo) 24

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti