Anđušić: Željezničaru prepuštamo ulogu favorita, Sarajevo je najozbiljniji kandidat za titulu
Ofanzivac Mladosti jučer je s dva gola u Gabeli bio najzaslužniji za prvi gostujući trijumf ekipe iz Doboja kod Kaknja

Ofanzivac Mladosti za SportSport.ba

Anđušić: Željezničaru prepuštamo ulogu favorita, Sarajevo je najozbiljniji kandidat za titulu · Intervju

D. Kurbegović

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja jučer su u Gabeli rezultatom 1:3 slavili prvu gostujuću pobjedu u ovoj sezoni. Ekipa GOŠK-a povela je, te se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:0 za tim iz Gabele.

U drugom poluvremenu ofanziva gostiju i tri gola u mreži Kozića. Junak gostiju iz Kaknja bio je mladi Nemanja Anđušić s dva gola, dok je jedan dodao Darko Mišić.

Dan nakon veoma važne pobjede za tim iz Kaknja razgovarali smo s ponajboljim igračem ove ekipe Nemanjom Anđušićem, koji je ovog ljeta nakon razilaska s ekipom Sarajeva potpisao dvogodišnji ugovor s Mladosti. On je za SportSport.ba govorio o jučerašnjoj pobjedi, rezultatima kluba u dosadašnjem dijelu sezone, narednoj utakmici protiv Željezničara, očekivanjima u okviru Kupa BiH i favoritima u borbi za titulu.

Nakon zaostatka na poluvremenu, niko nije očekivao da ćete za pet minuta postići tri gola Gošku, te se u Kakanj vratiti s punim plijenom.

"Bila je jako teška utakmica u Gabeli, mislim da smo svi dali svoj maksimum i da su posljednji rezultati plod našeg dobrog rada i truda. Odigrali smo jako dobru utakmicu, iako smo imali zaostatak na poluvremenu. U drugom dijelu iskoristili smo greške protivnika i kaznili ih s brzim golovima» ističe Anđušić.

S dva gola u jučerašnjoj utakmici promovisao se u igrača koji je najzaslužniji za prvi gostujući trijumf ove sezone.

"Bili smo disciplinovani, vidjeli smo da možemo napraviti rezultat i onda nam se to sve vratilo u drugom poluvremenu. Zadovoljan sam i sretan što sam postigao dva gola, ali to je svakako zasluga cijele ekipe. Kada tim igra dobro, onda iz takve igre uvijek iskoči pojedinac, ovu utakmicu sam bio ja, sutra će to biti neko drugi. Najbitnije je da tim postiže dobre rezultate", kaže ofanzivac Mladosti.

Slijedi Kup utakmica protiv Zvijezde 09, te derbi u Kaknju protiv Željezničara.

"Mislim da uz pristup kao protiv GOŠK-a naš prolazak protiv Zvijezde 09 ne bi trebao doći u pitanje. Mi želimo proći što dalje u Kupu, tako da ćemo se tako i postaviti. Kada je u pitanju duel protiv Željezničara, to će svakako biti poslastica za sve ljubitelje nogometa u Doboju kod Kaknja. Stiže lider prvenstva, a mi smo također u usponu forme, svakako da su oni favoriti, ali mi se nećemo predati jer igramo na domaćem terenu, gdje ne može niko kazati da će sigurno upisati bodove", kaže bivši igrač Leotara, Olimpica, Sarajeva i Čelika.

Mladost se nakon početne krize polako vraća na mjesto koje po igračkom sigurno i zaslužuje.

"Mislim da imamo veoma dobru i potentnu ekipu, bilo je dosta promjena u igračkom kadru u ljetnom prelaznom roku zato je bilo potrebno vrijeme da sve legne na svoje mjesto. Sada to polako ide kako treba što pokazuju i rezultati. Svi su nas vidjeli kao ozbiljnog kandidata za ispadanje, ali pokazali smo da su se prevarili. Vjerujem da će Mladost u narednim utakmicama još više napredovati na tabeli", nada se 21-godišnji Anđušić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U borbi za titulu vidi tri ekipe, a jedan tim ga je pozitivno iznenadio ove sezone.

"Sarajevo, Željezničar i Zrinjski će voditi bitku za naslov prvaka. Mislim da u ovom trenutku najbolju ekipu ima Sarajevo, koji ima širok roster kvalitetnih igrača. Biće zanimljivo do kraja prvenstva, sad je neozbiljno davati prognoze ko ima najviše šanse za titulu od te tri ekipe. Kada su u pitanju ekipe koje su pozitivno iznenadile, istakao bi tim Čelika, koji je u utakmicama protiv tri najjače ekipe Željezničara, Zrinjskog i Sarajeva osvojio sedam bodova. Igraju disciplinovano, posebno na Bilinom polju i svakako su pozitivno iznenađenje na početku sezone", kazao je za kraj razgovora za SportSport.ba Nemanja Anđušić, ponajbolji igrač kluba iz Doboja kod Kaknja.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

casimiro
pitarsko govno,spremi se za ispadanje..
12 38
velez mo
SARAJEVO SAMPION PREMIER LIGE,A VELEZ FEDERALNE.2018-2019
29 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi