Anel Ahmedhodžić seli u Englesku!

Dogovoren transfer

Anel Ahmedhodžić seli u Englesku!

Midhat Šljivak

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić (23) karijeru nastavlja u engleskom Championshipu.

Defanzivac Malmea i bh. selekcije postat će novi član Sheffield Uniteda i on će se do kraja sedmice priključiti svom novom timu na pripremama u Portugalu.

Ahmedhodžić će tako od naredne sezone igrati u engleskom Championshipu, a njegov novi tim je jedan od glavnih favorita za plasman u Premier ligu.

Sheffield United će za usluge 23-godišnjeg bh. fudbalera ekipi Malmea isplatiti cifru od tri miliona funti.

Tim s Bramall Lanea je za potpis ovog fudbalera vodio bitku s ekipama Blackburn Roversa i francuskog Strasbourga i na kraju se ipak izborio za poprilično veliki potpis.

Oglasi

Anel Ahmedhodžić ima iskustvo života u Engleskoj. Kao tinejdžer je bio član Nottingham Foresta, gdje je međutim odigrao samo jedan meč za prvi tim.

Od 2019. godine se vratio u Malmo. Postao je standardan član švedskog velikana koji ga je slao na kratkotrajne posudbe u Hobro i Bordeaux.

Francuski velikan je imao obavezu otkupa ugovora reprezentativca Bosne i Hercegovine. Ipak, kako su ispali iz Ligue 1, a zatim i izbačeni u treći rang takmičenja, ugovor je postao nevažeći i Anel je ostao igrač švedskog tima.

To će biti svega još nekoliko dana i zatim odlazi u jednu od najžešćih liga svijeta.

Top Komentari

bk123
Da je kod Mamića prodo bi ga u najmanju ruku u Everton, Aston Villu...
5 0
Tas14
Steta, kalibar je bar za Leedsa ili Fulhama
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti