Anel Ahmedhodžić dobio ponudu iz Engleske

Englezi bacili oko na bh. defanzivca

Anel Ahmedhodžić dobio ponudu iz Engleske

Midhat Šljivak

Član fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić (23) karijeru bi mogao nastaviti u Engleskoj.

Ovaj 23-godišnji štoper napustio je redove francuskog Bordeauxa nakon ispadanja iz lige. Međutim, neće se vraćati ni u Malme s kojim je pod ugovorom već će potražiti novu sredinu.

Karijeru bi po svemu sudeći Ahmedhodžić mogao nastaviti u Championshipu, odakle je dobio dvije ponude. Prije nekoliko dana javio mu se Blackburn kojeg predvodi legendarni Danac Jon Dahl Tomasson, a u borbu za njegov potpis uključio se i Sheffield United.

United je za Ahmedhodžića spremio ponudu od tri miliona funti. Nadaju se kako će ta cifra biti dovoljna za Malmo da pusti bh. defanzivca i vidjet ćemo hoće li do transfera zaista i doći.

Anel Ahmedhodžić ima iskustvo života u Engleskoj. Kao tinejdžer je bio član Nottingham Foresta, gdje je međutim odigrao samo jedan meč za prvi tim.

Oglasi

Od 2019. godine se vratio u Malmo. Postao je standardan član šveskog velikana koji ga je slao na kratkotrajne posudbe u Hobro i Bordeaux.

Francuski velikan je imao obavezu otkupa ugovora reprezentativca Bosne i Hercegovine. Ipak, kako su ispali iz Ligue 1, a zatim i izbačeni u treći rang takmičenja, ugovor je postao nevažeći i Anel je i dalje igrač švedskog tima.

Ahmedhodžić se prethodnih mjeseci povezivao i s velikim imenima. Govorilo se o Milanu, Chelseaju, zatim Napoliju, Laziju i Atalanti, ali trenutno od takvih potpisa nema ništa.

Bh. fudbaler je mnogo bliži odlasku u Championship i vidjet ćemo kakvu će odluku za budućnost donijeti sa svojim menadžerom Marcusom Rosenbergom.

Top Komentari

prvenac
Ovde je sve do menadžera. Ne možeš biti među najboljim mladim euro stoperima i kao takav daći na godinu u Bordo, koji je ipak valiki klub unatoč ispadanju iz prve lige, a nakon toga tražiti spas karijere među drugoligašima. Ako se ovakav igrač obrati pravom menadžeru on će mu uzeti pare, ali će ga i prodati gdje treba.
4 0
denimen9
Ništa Chelsea, Atalanta, Everton i ko je ono još bio u opticaju?
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi