Ahmedhodžić bi mogao u Premiership: Engleski klub poslao skaute da prate bh. defanzivca

Zadovoljni su s onim što su vidjeli

Ahmedhodžić bi mogao u Premiership: Engleski klub poslao skaute da prate bh. defanzivca

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić u januaru bi mogao napustiti Malmo.

Naš defanzivac je na dobrom putu da sa svojim klubom ponovo postane prvak Švedske, te je svojim sjajnim igrama zacementirao mjesto u početnoj postavi Malmea.

Do kraja sezone u Švedskoj ostalo je još samo jedno kolo, a nakon toga igrači će dobiti zasluženi odmor.

Međutim, Ahmedhodžić bi u januaru mogao da bude u centru pažnje jer se ponovo sve više špekuliše o tome da će bh. reprezentativac napustiti Malmo.

Ahmedhodžić se u prethodnom periodu najviše povezivao s prelaskom u Atalantu, ali na kraju od odlaska u Italiju nije bilo ništa. Kako sada pišu švedski mediji bh. fudbaler bi karijeru mogao nastaviti u Engleskoj.

Ovaj 22-godišnjak se povezivao početkom godine s prelaskom u Chelsea, ali na kraju nije bilo ponude iz londonskog kluba.

Ipak, čini se da bi Ahmedhodžića ipak mogli gledati na terenima u engleskom Premiershipu.

Navodno, interes za našeg reprezentativca pokazao je Brentford koji želi u januaru da pojača svoju defanzivnu liniju. Švedski Expressen objavio je da je engleski klub čak poslao skaute da prate bh. fudbalera, te da je on ostavio dobar utisak.

Ahmedhodžić s Malmeom ima ugovor do kraja 2023. godine, a ukoliko ga Brentford bude želio dovesti onda će za bh. reprezentativca morati izdvojiti oko šest miliona eura.

Bh. fudbaler je ove sezone u dresu svog kluba odigrao 35 mečeva u svim takmičenjima i uspio je postići jedan pogodak.

Top Komentari

salt_city
Mora napravit iskorak u karijeri, iduce godine 23 godine taman za brentforda i engleske premijer lige..ima potencijal da igra i u najjacim klubovima evrope..
9 0
19211921
Brentford prava sredina za napredovati. On je igrac za engleske lige i po karakteristikama. A njemacka je liga je bezveze van top 3 kluba, italijanska propada zadnje dvije godine, gdje ces tamo
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi