Adi Nalić i Anel Ahmedhodžić na korak do titule prvaka Švedske

Kolo prije kraja

Adi Nalić i Anel Ahmedhodžić na korak do titule prvaka Švedske

E. Ganibegović

Današnjom pobjegom protiv Kalmara (0:1) u 29. kolu švedskog Allsvenskana, Malmo je skoro pa osigurao titulu prvaka Švedske.

Naime, nakon što je njihov prvi pratic Djurgarden danas s 2:3 poražen od Varbergsa, Malmo im je pobjedao na nedostižna četiri boda.

Ukoliko sutra AIK ne slavi na gostovanju kod Elfsborga, bit će do druga vezana titula za Malmo i naš reprezenativni dvojac. Ukoliko ne, Malmo u posljednjem kolu treba pobjedu za novi naslov prvaka.

Pobjedonosni gol za Malmo postigao je danas Berget u 83. minuti utakmice.

Mogli su gosti i ranije do vodstva, ali je u 12. minuti penal promašio Čolak. 

Anel Ahmedhodžić je za novog-starog prvaka Švedske odigrao svih 90 minuta, dok je Adija Nalića u 69. minuti zamijenio Rakip.

U posljednjem kolu Malmo dočekuje ekipu Halmstada, a za kraj sjajne sezone gostovat će kod Juventusa u 6. kolu Lige prvaka.

Top Komentari

Malmi_Suomi
Čestitam Vam momci . Hajde bar u Švedskoj problemi " zdrao" . Bar negdje da su naša dva igrača osvojila prvenstvo. Naša dva BH igrača da se zna, ko ne zna.
8 2
huba
Bravo momci.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti