Ahmedhodžić: Želi me sedam timova i to ne bilo kakvih

Napušta Švedsku

Ahmedhodžić: Želi me sedam timova i to ne bilo kakvih

Edmir Škorić

Anel Ahmedhodžić je priznao da se za njega interesuje čak sedam klubova.

Bh. reprezentativac na izlaznim je vratima švedskog Malmea i samo je pitanje kada će biti objavljena vijest o njegovom transferu. U ovom klubu očekuju rekordnu zaradu od mladog stopera, a i on sam ne krije da ga žele mnogi timovi.

"Čekaj, da prebrojim... Sedam klubova me želi i to dobrih klubova", rekao je Anel u intervjuu za švedski Sydsvenskan.

Na pitanje novinara o mogućem transferu u Atalantu, s kojom se uveliko i odavno povezuje, Ahmedhodžić odgovara: "Nije još ništa dogovoreno, ali jako je blizu. Još nije ništa odlučeno".

Ahmedhodžić je bio sjajan u dresu Malmea kada je osvojena titula prvaka, a odlično igra i ove sezone sa 12 nastupa i jednim postignutim golom.

Prema posljednjim informacijama, Atalanta je najbliže njegovom dovođenju i spremna je platiti ga oko devet miliona eura. U tom bi slučaju postoa najskuplje plaćeni igrač koji je prodat iz Allsvenskan lige, čime bi nadmašio i rekord koji drži Zlatan Ibrahimović, kada je za 8,1 miliona eura prešao iz Malmea u Ajax.

Osim toga 22-godišnji štoper bi postao i najskuplji bh. defanzivac ikada. Pprema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su do sada realizovali najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović.

Spahića je prije 15 godina Lokomotiv iz Moskve platio tri miliona eura, a približno iste iznose za dovođenje Zukanovića i Vranješa su izdvojili Roma, odnosno Anderlecht.

Top Komentari

_ZIJAGA_
Nemas ti POJMA AHMEDHODZICU...ti si vec DEBITOVAO za ATALANTU, ima vise od godinu dana...ali ti si SRETNIK jer NEMAS SPORTSPORT APLIKACIJU, i ne citas SLJIVAKOVE I SKORICEVE GLUPOSTI..
16 0
JJRamzes
Nasa jedina nada su igraci koji su odrasli van. Nadam se da cete i ti i Hadzikadunic igrat u ligama peticama u top klubovima i da imamo dva stopera za 15 godina, kao Bonucci i Chielini
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi