Haaland ušao u sukob s Ahmedhodžićem, već u idućem momentu završio je na podu!

Anel za sada radi odličan posao

Haaland ušao u sukob s Ahmedhodžićem, već u idućem momentu završio je na podu!

Eldar Ganibegović

Anel Ahmedhodžić danas ima težak zadatak, a to je čuvanje Erlinga Haalanda. Bh. reprezentativac za sada radio dobar posao, a zanimljiv duel imali su njih dvojica u finišu prvog poluvremena.

Od 15 sati na Bramall Lane stadionu Sheffield United dočekuje Manchester City u okviru 3. kola engleske Premier lige.

Jasno je ko je favorit u ovoj utakmici, no Sheffield United drži nulu nakon 45 minuta i rezultat je 0:0.

Dosta posla ima i naš Anel Ahmedhodžić koji čuva jednog od najboljih svjetskih napadača i kandidata za Zlatnu loptu, Erlinga Haalanda.

Njih dvojica imali su zanimljiv duel pred kraj prvog dijela utakmice, kada je osim verbalnog došlo i do fizičkog kontakta.

Nije se vidjela "zla krv" među njima dvojicom, Haaland se čak i smijao, dok je Ahmedhožić izgledao malo zbunjeno, a dobili su i opomenu od sudije. 

Oglasi

Dodirivali su se i odgurivali, Haaland je bh. defanzivca povukao i za dres, a onda u narednom momentu nakon jednog duela završio na podu. 

Nastavilo se malo koškanje i nakon toga, ali se sve brzo smirilo i igrači su otišli ubrzo u svlačionice na petnaestominutnu pauzu.

Spomenimo i to da je u 37. minuti upravo Erling Haaland imao najbolju šansu da dovede City u vodstvo, ali je promašio penal. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

On je u prvom kolu postigao dva gola protiv Brentforda, dok se protiv Newcastlea u drugom nije upisivao u strijelce. Tada je pobjedonosni gol postigao Alvarez. 

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi