Anel Hadžić govorio o FK Sarajevo, dotakao se i riječi Edina Džeke koje su ga gurale naprijed

Dao intervju za Transfermarkt

Anel Hadžić govorio o FK Sarajevo, dotakao se i riječi Edina Džeke koje su ga gurale naprijed

Edmir Škorić

Bivši i povremeni bh. reprezentativac Anel Hadžić govorio je o svojim nastupima u dresu nacionalnog tima, ali i avanturi u Ferencvarošu i poveznici s FK Sarajevo.

Hadžić, koji je predstavljao BiH i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, govorio je za Transfermarkt. Prvenstveno o trenutnoj situaciji i pandemiji koronavirusa.

"Zbog ove situacije ne mogu raditi posao koji najviše volim. Nedostaje mi sve. Moja žena i ja smo otputovali iz Mađarske u Austriju sredinom marta, te uživamo zajedno i nadoknađujemo vrijeme koje smo propustili jer sam ja uvijek bio na terenu. Očekujemo naše prvo dijete", rekao je Hadžić, naglasivši da će se zbog svega nogomet vratiti u realističnu dimenziju.

"U posljednjim godinama, plate i transferi igrača su prevazišli okvire realnosti. Nogomet će ponovo biti vodeća sila, ali se neće plaćati tolike sume za igrače", veli.

U Mađarskoj mu je zimus rečeno da nije u planovima trenera za prvi tim.

"Na zimu, klub mi je rekao da više ne računaju na mene i da me prebacuju u drugi tim. Prihvatio sam ovu odluku profesionalno. Pokušao sam pomoći mladim igračima i ostati u formi koliko god je to moguće. Definitivno neću zaboraviti prošlu godinu, ali iz svake loše situacije i iskustva vi rastete i učite o životu. To me samo učinilo jačim".

Povezivao se sa Fudbalskim klubom Sarajevo i ranije, a i nakon što je napustio Mađarsku. Koliko ima istine u tome?

"Moj status nije bio jasan kada smo razgovarali i nismo tada uspjeli da se dogovorimo. Razgovarat ćemo ponovo na ljeto. Zbog korone moramo sačekati da vidimo šta će se desiti".

Tvrdi da je, iako je rođen u Austriji, oduvijek želio da igra samo za BiH.

"To nije bila nikakva odluka protiv Austrije već za Bosnu i Hercegovinu. Jasno je bilo uvijek da sam samo želio igrati za Bosnu i Hercegovinu. Moja ljubav prema državi je prevelika".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije, naravno, bio imun na kritike kako je u reprezentaciji jer je u agenciji brata bivšeg bh. selektora Safeta Sušića.

"To me nerviralo na početku, a također i vrijeđalo. Bio sam veoma mlad, moj san se ostvario i odjednom ljudi su me vrijeđali i pravili glupe priče koje nisu imale veze sa istinom. Nisam znao uopšte tog čovjeka i nikada nisam imao ništa sa njim. Bio sam u istoj agenciji, ali sam imao drugog menadžera koji nije imao ništa sa tim. Ja sam znao istinu i to me ohrabrivalo. Moj prijatelj Edin Džeko mi je ulio dozu povjerenja, rekao mi je da sam ovdje zbog svog znanja i srčanosti koje sam pokazao u mnogim utakmicama", kazao je Hadžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ivica_Osim8
Ko mu **** mater evo vam cetare ukucajte Anel Hadzic tri prsta i sve ce vam se samo kazati
1 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi