Hebibović zabio hat-trick za 12 minuta, ali nije ni u TOP 3 Premijer lige, zna se ko je gazda!

Bilo je i bržih od kapitena Igmana

Hebibović zabio hat-trick za 12 minuta, ali nije ni u TOP 3 Premijer lige, zna se ko je gazda!

Endin Čaušević

Igman nakon prvog poluvremena vodi u gostima protiv Zvijezde 09 sa 3:1 u okviru drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Prvo poluvrijeme obilježio je nevjerovatni Anel Hebibović koji je dao hat-trick u razmaku od samo 12 minuta, no nije uspio da obori rekord u najjačem rangu bh. fudbala.

Zbog pojedinih odgođenih mečeva u drugom kolu ljubitelji fudbala u BiH danas mogu pratiti samo meč Zvijezda 09 - Igman koji se igra na stadionu u Ugljeviku, a u prvih 45 minuta imali smo itekako šta da vidimo.

Igman nakon prvog poluvremena vodi protiv Zvijezde 09 sa 3:1 i jasno je da se ekipa iz Konjica nalazi pred pobjedom i osvajanjem veoma važna tri boda.

U centru pažnje nakon prvih 45 minuta nalazi se iskusni Anel Hebibović koji je briljirao u finišu prvog dijela jer je u razmaku od samo 12 minuta zabio čak tri gola.

Hebibović je prvo u 30. minuti pogodio za vodstvo Igmana od 1:0, no Zvijezde 09 izjednačila je osam minuta kasnije preko Danonskog.

Oglasi

Međutim, već u narednom napadu bilo je 1:2 na semaforu, a gol ponovo zabija Hebibović. No, od iskusnog igrača Igmana to nije bilo sve jer je u 42. minuti ponovo zatresao mrežu Zvijezde 09 i povisio je na 3:1 za Igman.

Iako je Hebiboviću za hat-trick bilo dovoljno svega 12 minuta nevjerovatno je da nije ni u TOP 3 Premijer lige BiH po brzini postignutog hat-tricka.

Rekord drži Nemanja Bilbija koji je u sezoni 2012/13. igrajući za Borac zabio hat-trick za samo pet minuta što je zaista nevjerovatno. Borac je tada igrao protiv Zrinjskog, a Bilbijin rekord niko nije uspio da ugrozi.

Drugo mjesto na ovoj listi zauzima Mladen Petričević koji je nekada igrao u dresu Rudara iz Ugljevika, te je u dresu tog kluba na meču Premijer lige zabio tri gola za svega sedam minuta, a to je uradio od 54. do 61. minute.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na listi se nalazi i Elvir Čolić koji je treći jer je hat-trick uspio da upiše u razmaku od osam minuta i to od 82. do 90. minute. Čolić je tada nastupao u dresu mostarskog Veleža.

# IGRAČ HAT-TRICK ZA KOLIKO MINUTA UTAKMICA
1. Nemanja Bilbija 5 minuta Borac - Zrinjski
2. Mladen Petričević 7 minuta
3. Elvir Čolić 8 minuta Velež - Leotar
4. Anel Hebibović 12 minuta Zvijezda 09 - Igman
5. Stevo Nikolić 13 minuta Zrinjski - Radnik

Hebibović je današnjim hat-trickom uspio da dođe na četvrto mjesto, a iza njega ostali su Stevo Nikolić, Domagoj Abramović i Emir Hadžić.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chesa
Tarhalanje se nastavlja - to to Hebibe..
2 0
plemic
zna se tko je gazda, naslov za povjest. ovo će se pamtiti i prepričavati.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi