Anelka doputovao u London

I Drogba dao podršku saigraču

Anelka doputovao u London

Adnan Beganović

Napadač Chelseaja i francuske reprezentacije, Nicolas Anelka, rano jutros sletio je u London nakon što je potjeran iz reprezentacije zbog nediscipline.

Anelka je potjeran iz reprezentacija zbog vulgarnog napada na selektora Raymonda Domenecha, a kolika se prašina zapravo digla oko ovog slučaja govori i podatak da je predsjednik Francuske Nicolas Sarkozy naredio ministrici sporta da se sastane sa stranama uključenim u ovaj sukob.

"Pozivam sve uključene u ovaj sukob na dostojanstvo. Još uvijek nije vrijeme za disciplinske mjere, ali i to vrijeme će brzo doći", rekla je francuska ministrica sporta.

S druge strane napadaču Chelseaja stiže podrška od njegovih klupskih saigrača. Nakon Terryja oglasio se i Drogba.

"Anelka je moj saigrač i normalno je da ga podržavam. Želim mu sve najbolje u ovim teškim trenucima. On je pravi takmičar i čudi me što je izbačen iz reprezentacije", rekao je Drogba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.