Anelka mora kući?

Anelka mora kući?

Na incident koji se u poluvremenu utakmice između Francuske i Meksika dogodio u svlačionici reprezentacije Francuske reagovali su iz Francuskoga fudbalskog saveza (FFF).

"Ukoliko su izvještaji koji se pojavljuju u medijima tačni, Anelka više nema šta tražiti na Svjetskom prvenstvu", izjavio je potpredsjednik FFF-a Christian Teinturier.

Francuski je sportski dnevnik L'Equipe objavio da je, nakon što mu je Domenech prigovorio na slaboj igri, Anelka selektoru rekao:

"J... se u š...., ti prljavi kurvin sine!"

U trenutku kad se incident dogodio Francuska je još imala pozitivan (0:0) rezultat. Nakon drugog poluvremena Meksikanci su u srazu drugog kola skupine A u Polokwaneu odnijeli 2:0 pobjedu praktično izbacivši Francuze sa Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.