Anelka: Možemo do duple krune

Francuz u redovima Chelsea

Anelka: Možemo do duple krune

Edmir Škorić

Francuski napadač Chelsea, Nicolas Anelka, ističe kako je sretan životom u zapadnom dijelu Londona, te da ne želi napustiti Stamford Bridge. Najbolji strijelac prošle sezone žali što ne može igrati zajedno u tanemdu sa Drogbom, budući da u Chelseau forsiraju jednog napadača.

Nicolas Sebastien Anelka (30) ističe kako je prezadovoljan svojim životom u Londonu, i ne namjerava napustiti Chelsea.

"Sretan sam u Chelseau. Veoma sam zadovoljan svime što se događa ovdje. Ne želim promijeniti sredinu. Moja posljednja sezona ovdje je bila jako ugodna. Uvijek je dobro postići dosta golova i tako na kraju biti najbolji strijelac lige."

Prvi strijelac Premiershipa prošle sezone postigao je 20 golova, a Francuzu je pomalo žao što nema priliku igrati u tandemu sa Didier Drogbom, budući da je trener Chelsea igrao sa jednim napadačem.

"Tako mi je drago što sam ovdje i što igram za veliki tim poput Chelsea, te da sam imao jednu dobru sezonu. Kada sam prvi put potpisao milio sam da ću igrati zajedno sa Drogbom, ali oni su htjeli igrati samo sa jednim napadačem. To je zaista šteta, jer smo znali da bi mogli igrati zajedno."

"Kada bi igrali zajedno, tražio bih ga loptama, a on bi mene tražio."

Bivši igrač PSG-a, Arsenala, Real Madrida, Liverpoola (posudba), Cityja, Fenerbahčea i Boltona vjeruje da Plavci mogu doći do duple krune.

"Sposobni smo osvojiti oba naslova. Prošle sezone nismo mogli to učiniti, ali ćemo pokušati ove. Prošlu sezonu puno smo kiksali kod kuće, a ovaj put ćemo to popraviti".

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.