Anelka prvi topnik Premiershipa

Anelka prvi topnik Premiershipa

Adnan Beganović

Napadač londonskog Chelseaja, francuski internacionalac Nicolas Anelka sa 19 postignutih golova najbolji je strijelac protekle sezone.


Anelka je svoj 19 pogodak zabio u duelu sa Sunderlandom u kojem je njegov klub slavio sa 3:2 te je tako za jedan gol nadmašio prošlogodišnjeg prvog topnika Premiershipa, Cristiana Ronalda.

Anelka je drugi Francuz u istoriji koji je osvojio Zlatnu kopačku za najboljeg strijelca Premiershipa. Prije njega ovo bez sumnje veliko priznanje pripalo je nekadašnjem napadaču Arsenala, Thierryju Henryju.

Francuski napadač je postao i treći igrač u istoriji "Plavaca" koji je u Premiershipu postigao najviše golova za jednu sezonu. Prije Anelke najbolji strijelci engleskog fudbalskog prvenstva koji su nosili dres Chelseaja bili su Jimmy Floyd Hasselbaink i Didier Drogba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.