Anelka sa dvostrukom ulogom u  Shanghaiu

Igrač i trener u isto vrijeme

Anelka sa dvostrukom ulogom u Shanghaiu

A. Haznadarević

Francuski napadač, koji se ove sezone zaputio iz Chelseaja u daleku Kinu, u četvrtak je promovisan za pomoćnog trenera ekipe.

Zbog loših rezultata i samo pet bodova osvojenih u pet utakmica, vlasnik kluba Zhu Jun, čiji se klub nalazi na razočaravajućem jedanaestom mjestu Kineske Superlige se odlučio na promjene. Stručni štab ekipe je pojačao sa iskusnim igračem, koji će sada imati dvostruku ulogu u timu.

Naime Jun nije želio uručiti otkaz Anelkinom sunarodnjaku koji je na klupi Shangai Shenhua, Jeanu Tigani, te mu je Anelku postavio za pomoćnika.

"Glavni razlog zbog kojeg smo izvršili ove promjene u trenerskom kadru je želja da popravimo rad ekipe na treninzima", izjavio je vlasnik kluba Jun za kineske novine Xinmin Evening News.

Pored njih dvojice, trenerske poslove će vršiti i Jean-Florent Ikwanga Ibenge, Alioune Kissima, Dan Harris koji je bivši kondicioni trener Birminghama Ian Walker, te bivši Tottenhamov golman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije