Anelka: Shanghai je kineski New York

Želi u Kini završiti karijeru

Anelka: Shanghai je kineski New York

Edmir Škorić

Nicolas Anelka, iskusni francuski napadač koji je potpisao za kineski Shanghai, priznao je da je odbio vratiti se po treći put na Park Prinčeva.

Anelka je karijeru započeo u PSG-u, prije nego je otišao u Arsenal. Vratio se u Pariz 2000. godine nakon katastrofalnih izvedbi u Real Madridu, a onda je opet napustio rodnu zemlju.

Potpisao je za Manchester City, pa redom igrao za Fenerbahče, Bolton i Chelsea, a ove zime napustio je Evropu, dogovorivši saradnju sa kineskim klubom Shanghai Shenhua.

"Poznajem francuski mentalitet. Ljudi tamo bi me iscrpili. Ne interesuje me", kazao je Anelka, dodavši: "Nisam htio u PSG jer sam već igrao tamo".

Planira karijeru završiti u trenutnom klubu.

"Shanghai je azijski New York. Volim način života ovdje. Ovo je moj zadnji ugovor".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije