Aner Mujić nova prinova na Bilinom polju
Mujić je mladi nogometaš koji pokriva nekoliko pozicija u timu, te će sigurno doći dobro u rosteru zeničkog kluba i zbog toga što je igrač zaštićenog godišta. Foto:NK Čelik

Ponajbolji igrač Unisa pojačao Zeničane

Aner Mujić nova prinova na Bilinom polju · Zvanično

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon što su odradili drugu fazu priprema u Makarskoj, svoje treninge nakon povratka nastavili su u Zenici. Zeničani će ove sedmice trenirati na Kamberovića polju, dok bi od sljedeće sedmice trenažni proces trebali obavljati u Trening centru N/FSBiH. Nogometni savez Zeničkog-dobojskog kantona, uz saglasnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine izašao je u susret klubu s Bilinog polja, te će odraditi nekoliko treninga do odlaska u Austriju.

Kao što smo pisali klub su u ovoj zimskoj pauzi zbog male minutaže napustili: Šabić, Kovač, Džaferović i Jašarević. Dženan Smajić oporavio se od teške povrede, te se vratio trenažnom procesu i spremno dočekuje nastavak sezone, dok je od samog početka priprema s ekipom i Tarik Huzbašić iz Fortune. Danas je klub predstavio i dva nova igrača, nakon Filipa Arežine, crno-crveni su postigli dogovor i sa Anerom Mujićem.

Nakon pregovora koji su trajali 10-tak dana, dogovoreno je da ovaj nogometaš obuče crno-crveni dres. Mujić je 20-godišnjak, koji može igrati nekoliko pozicija u ekipi, a na Bilino polje dolazi iz Unisa, gdje je bio ponajbolji igrač uz to je i zaštićeno godište (igrač do 21 godine). Transfer je realiziran na obostrano zadovoljstvo, a vrijedi svakako istaći i korektnost rukovodstva Unisa, te trenera Dželaludina Muharemovića, koji nisu imali ništa protiv da Mujić nastavi svoj napredak, te da pređe u zenički klub. Unis i Čelik imaju veoma dobre odnose, te nije veliko iznenađenje što je ovaj igrač završio na Bilinom polju.

Ovaj mladi nogometaš je u dosadašnjoj karijeri nastupao za kadete Željezničara, juniore Olimpika, dok je još nosio dres hrvatskih ekipa Lučko i Nehaj, dok je od ljeta prošle godine član Unisa iz Vogošće.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Izabranici trenera Armina Duvnjaka i Adisa Nurkovića naredni meč protiv Željezničara iz Banjaluke, ekipe koja je član 1.lige RS-a planiran je odigrat će u nedjelju od 13 sati na terenu s umjetnom podlogom u Trening centru N/FSBiH u Zenici.Nakon utakmice Čelik će u Zenici trenirati do 10. februara kada je planiran put u Graz (Austrija), gdje će 11. februara od 15 sati u prijateljskoj utakmici igrati protiv domaćeg Gak 1902, koji se nalazi u vrhu drugog ranga takmičenja u Austriji. To će ujedno biti i generalna proba pred nastavak sezone, koji će za crno-crvene početi 18. februara od 18 sati utakmicom 1/8 finala Kupa BiH, kada će na Bilinom polju dočekati ekipu Radnika iz Bijeljine.

Nastavak sezone u okviru Druge lige FBiH, grupa „Centar“ zakazan je za 3. Mart, a Čelik će sezonu otvoriti gostovanjem protiv Moševca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
Što nas zamarate ovim niželigašima? Šta koga briga šta se dešava u šabaniji.
1 5
Zenicanin
Hajmo naprijed Čeeeee
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije