Anfield slavi Shaqirija: Liverpool srušio slabašni Manchester United
Manchester United odavno nije igrao gori fudbal i utisak je da su zaslužili čak i uvjerljiviji poraz na Anfieldu.

Crveni đavoli nikad gori

Anfield slavi Shaqirija: Liverpool srušio slabašni Manchester United

Liverpool je večeras na svom Anfieldu pobijedio Manchester United sa 3:1 u derbiju 17. kola Premiershipa.

Redsi odavno nisu bili veći favoriti protiv najvećeg rivala, a tu ulogu su opravdali na terenu, iako su do pobjede stigli tek u posljednjih 20-ak minuta susreta.

Liverpool je na samom startu meča krenuo svim silama prema De Gei pa je stvorio nekoliko dobrih prilika u prvih 10-ak minuta. Ipak, United je preživio taj pritisak i činilo se da je uspostavio kontrolu nad utakmicom.

Ipak, tada je uslijedio jedan sjajan pas Fabinha prema Maneu, Senegalac je sjajno primio loptu i matirao nemoćnog De Geu za vodstvo svog tima. Liverpool je i nakon gola imao inicjativu i prijetio, dok United skoro pa nije centar mogao da pređe.

Ipak, Crveni đavoli su uspjeli da izjednače više sretno nego spretno. Nakon jednog centaršuta lopta je ispala golmanu Alissonu, došla do Lingarda koji pogađa za poravnanje. To je bio i konačan rezultat prvog dijela.

U nastavku meča Liverpool je ponovo bio daleko opasniji. Sve vrijeme se igralo pred šesnaestercom gostiju, a pritisak se Redsima isplatio u 73. minuti kada je Xherdan Shaqiri pogodio za novo vodstvo. Treba reći da je Švicarac samo minut prije toga ušao u igru. Osam minuta kasnije Shaqiri ponovo pogađa i to nakon asistencije Slaha te postavlja konačan rezzultat susreta.

Liverpool je ponovo lider na tabeli i ima 45 bodova, odnosno jedan više od Manchester Cityja. S druge strane, United je na šestoj poziciji sa čak 19 bodova manje od današnjeg rivala.

Premiership, 17. kolo:

Liverpool - Manchester United 3:1

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti