Angelo Henriquez iz Manchestera posuđen Real Zaragozi

Angelo Henriquez iz Manchestera posuđen Real Zaragozi

Manchester United pristao je poslati na pozajmicu Čileanca Angela Henriqueza španskom drugoligau Realu Zaragozi do kraja tekuće sezone.

Šampion Engleske dogovorio je tokom popodneva sa španskim drugoligašem jednogodišnju pozajmicu Henriqueza koji će tako u Segundi dobiti priliku da se izbori za bolju poziciju nego u timu Davida Moyesa.

United je Henriqueza angažovao u augustu prošle godine, ali Čileanac nikada nije dočekao debi u prvom timu, uprkos činjenici da je svojim igrama u rezervnom timu zaslužio šansu. Dio sezone proveo je u Wiganu gdje je postigao svoj prvijenac u Premiershipu, ali pred start nove sezone ipak nije popravio svoju poziciju u Teatru snova.

Zbog toga je odlučeno da bude proslijeđen Zaragozi na jednogodišnju pozajmicu a španski klub pristao je plaćati deset posto od Henrikquezove sedmične plate. U ugovoru o pozajmici ne postoji klauzula po kojoj bi Angelo mogao biti otkupljen od strane Zaragoze, što govori da se u Manchesteru ipak ne odriču svoje prošlogodišnje akvizicije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije