Mbappe demonstrira silu nad timom kojem fali čitava postava

PSG pred novom pobjedom

Mbappe demonstrira silu nad timom kojem fali čitava postava

Eldar Ganibegović

PSG je na pragu nove pobjede u Ligue 1 i to protiv tima kojem večeras fali čak 11 igrača. Već je 0:2, a oba gola postigao je Kylian Mbappe.

U okviru 32. kola francuske Ligue 1 na Reymond-Kopa stadionu sastaju se domaći Angers i PSG.

Radi se o meču posljednjeg tima koji je već prežaljen i prvoplasiranom timu koji će vrlo vjerovatno odbraniti titulu prvaka Francuske.

Nakon prvih 45 minuta tim iz glavnog grada Francuske vodi s 0:2, a oba pogotka je postigao Kylian Mbappe.

Francuski ofanzivac prvi je gol postigao već u devetoj minuti. Bernat mu je ostavio loptu, a on ju je nekako ugurao u mrežu domaćina. To pogledajte OVDJE

Drugi gol stigao je u 26. minuti. Kontra PSG-a, lopta s očima Lionela Messija i novi gol Mbappea. Pogledajte ga OVDJE

Oglasi

Ono što je zanimljivo, Angers danas igra meč bez čak 11 igrača koji su odustni zbog povrede.

Redom u domaćem timu nema sljedećih igrača: Capellea, Chettija, Dionyja, Doumbije, El Melalija, Eneme-Elle, Ghoulama, Kalle, Ould Khaleda, Salame i bh. internacionalca Šabanovića.

Nabil Bentaleb također je odustan u današnjoj utakmici kod domaćina, no kod njega razlog nije povreda nego suspenzija.

Angers je posljednji na tabeli sa 14 poena, 17 manje od Bresta koji je prvi u sigurnoj zoni i naredne sezone će igrati u nižem rangu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jedinu pobjedu u ligi u posljednje 23 utakmice ostvarili su prije 13 dana na gostovanju kod Lillea (0:1), a gol odluke postigao je Halid Šabanović.

Ukupno do sada imaju tri pobjede, pet remija i čak 25 poraza, te je ispadanje u niži rang neminovnost u takvoj situaciji. 

Top Komentari

zure28
Asistencija Messia vanserijska.Klasa. Najbolji asister, playmaker i strijelac na svijetu.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi