Zna se kakav ugovor je Barcelona spremila za Messija, ali svi pričaju samo o jednoj klauzuli

Sve spremno za njegov povratak u katalonski klub

Zna se kakav ugovor je Barcelona spremila za Messija, ali svi pričaju samo o jednoj klauzuli

Endin Čaušević

Lionel Messi će se na kraju ove sezone prema svemu sudeći vratiti u Barcelonu jer je odlučio da neće produžiti ugovor s PSG-om. Katalonci su za Messija već spremili ugovor, a jedna od klauzula koje se tu nalaze je glavna tema fudbalske javnosti.

Messi s Parižanima ima ugovor do kraja ove sezone i činilo se da će ostati na Parku prinčeva jer je prije nekoliko mjeseci počeo pregovore oko novog ugovora, ali sada je jasno da od njegovo ostanka u Parizu neće biti ništa.

Nakon što se našao na meti kritika i zvižduka navijača PSG-a poslije ispadanja iz Lige prvaka čini se da je Messi već tada donio odluku da neće produžiti ugovor s francuskim klubom i da će na ljeto potražiti sreću negdje drugo.

Iako Messi na stolu ima bogatu ponudu iz Saudijske Arabije već danima se uveliko piše o tome da se on gotovo sigurno vraća u Barcelonu i da su u toku pregovori s katalonskim klubom.

Barcelona pokušava na sve načine da riješi finansijske probleme i napravi u budžetu prostor za Messijev povratak, a španski mediji danas pišu da su Katalonci iz dana u dan sve bliži tome.

Čak su pojedini mediji bliski Barceloni objavili da je klub već poslao Messiju kakve uslove mu može ponuditi, ali da Argentincu to nije previše bitno jer je on odlučan da se vrati u ovaj klub i da će pristati na sve što mu oni ponude.

Oglasi

Messi bi s Barcelonom trebao potpisati ugovor na dvije godine prema kojem će godišnje zarađivati 13 miliona eura i zanimljivo je da neće biti najplaćeniji igrač u ovom klubu kao što je to nekada bio slučaj.

Zbog porodice želi da se vrati u Barcelonu jer je to njihov dom i Messi je odbijanjem nevjerovatne ponude iz Saudijske Arabije pokazao da mu novac uopšte nije na prvom mjestu.

Također, on će imati i nekoliko interesantnih klauzula u ugovoru s Barcom, a jedna od njih je glavna tema tamošnje javnost.

Naime, riječ je o klauzulu koju je Barcelona dodala u ugovor i koja će omogućiti Messiju da na ljeto 2024. godine ukoliko to bude htio može bez ikakvog obeštećenja tražiti raskid saradnje i napustiti klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U Barceloni žele da on na Camp Nouu završi karijeru, ali su na taj način također htjeli pokazati da će mu izaći u susret i ukoliko on odluči da nakon samo godinu dana ponovo napusti klub.

S obje strane želja je ogromna da se Argentinac vrati u Barcelonu, a kako stvari stoje to će se gotovo sigurno desiti ovog ljeta.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BillyPiton
Svi pricaju, odusevio, zgrozio, brutalno. Rijecnik ti je bogat ko g.... Vitaminima. Ne moram ni uci znam da je ovaj "umjetnik" pisao clanak.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi