Najpodcjenjeniji igrač današnjice: Uvijek u sjeni zvijezda, a najbolji kad je najpotrebnije

Igrač koji definitivno zaslužuje više pažnje

Najpodcjenjeniji igrač današnjice: Uvijek u sjeni zvijezda, a najbolji kad je najpotrebnije

Admin Čaušević

Kada neko punu deceniju igrate u vrhunskim timovima sa vrhunskim igračima kako na reprezenativnom tako i klupskom nivou onda takav igrač definitivno spada u kalibar svjetske klase. 

U modernom fudbalu vrhunskim timovi obično imaju nekoliko zvijezda, ali jedna se izdvaja iznad drugih. Dok su ostali igrači koliko god bili odlični u sjeni drugih. To je na svojoj koži najoblje osjetio Andres Iniesta koji je u Barceloni uvijek bio iza Lea Messija.

Trenutno neslavni epitet najpodcjenjenijeg igrača može ponijeti Angel Di Maria. Iako je bio možda i najbolji igrač svojih ekipa njegova sudbina je takva da bi mediji i navijači obično davali prednost drugim.

Dok je igrao za Real Madrid sve oči su bile na Cristianu Ronaldu ili Karimu Benzemi, a upravo je sjajni Argentinac mali milion puta svojim asistencijama "častio" Francuza ili Portuglaca. Zatim je po hijerahiji prednost u Realu ispred Di Marije dobio i Gareth Bale.

Nešto slično mu se proteklih godina dešava u PSG-u. Neymar i Kylian Mbappe se konstantno stavljaju u prvi plan, a zapravo je Di Marija koji najviše gura ekipu kada je to zapravo i najpotrebnije.

Oglasi

Prepoznatljiv po sjajnoj lijevoj nozi, vrlo vješt s loptom u nogama te fantastičan dribler ovaj 33-godišnjak je istinska noćna mora za protivničke odbrane. Jednostavno u svakom trenuku zna šta uraditi s loptom.

U petak je PSG gostovao Brestu, a u finišu je još jednom do izražaja došla magija sjajnog Argentinca kada je lobovao protivničkog golmana. Skoro pa identičan gol onom iz finala Copa Americe. Majstoriju pogledajte ovdje.

Argentinci su nedavno golom Di Marije pobijedili Brazil i osvojili trofej nakon tri decenije. Iako je postigao pobjedonosni gol El Fideo je završio u sjeni Lionela Messija koje je tako konačno stigao do reprezentativnog pehara.

Kao i većina Južnoamerikanaca tako je i Di Maria imao teško djetinjstvo. Njegova porodica je živjela siromašno, jedva sastavljala kraj s krajem, čak je i kupovina kopački za njegove roditelje predstavljalo poteškoću.

Upravo iz tog razloga Angel se smatra porodičnim čovjekom. Dobar dio svoje zarade daje upravo porodici. Kada je ostvario transfer u Benficu 2007. godine zamolio je oca više da ne radi. Od zarađenog novca je odmah kupio kuće roditeljima i sestrama.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Di Maria je u braku sa Jorgelinom Cardoso duže od deset godina. Zaljubili su se još u djetinjstvu i postali neraskidiva veza. Imaju i dvije kćerkice. Interesantno da je Jorgelina od svog muža starija šest godina.

Koji god je dres nosio osvajao je trofeje, izuzev u Manchester Unitedu. Sezona na Old Traffordu mu je najteža u životu. Nikako se nije uspio adaptirati na engleski način života. Spas je pronašao u Parizu gdje igra sa dosta uspjeha već šest godina.

Top Komentari

nedoni46
Strasan dribler, strasan igrac, istina da je uvijek u drugom planu, ali nije nista losiji od ostalih.
5 0
amex
Ma boli ga tuki.. cijelu karijeru dobri ugovori sa vrhunskim ekipama..
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi