Aničić: Hvala selektoru, nisam očekivao poziv
EPA

Novi bh. reprezentativac govorio za SportSport.ba

Aničić: Hvala selektoru, nisam očekivao poziv

Selektor fudbalske bh. selekcije Mehmed Baždarević danas je objavio imena igrača na koje će računati u nadolazećim kvalifikacijskim utakmicama protiv Belgije i Andore. 

Baždarević je za ove dvije izuzetno važne utakmice pozvao 24 fudbalera, a najveće iznenađenje na spisku svakako je Marin Aničić. Nekadašnji kapiten Zrinjskog pažnju na sebe je privukao odličnim partijama u dresu Astane, koja se nalazi pred plasmanom u grupnu fazu Lige prvaka. 

"Kada sam odlazio u Kazahstan nisam očekivao da ću upravo u Astani steći status reprezentativca, ali sam bio svjestan da se trud uz dobre igre i rezultate može ostvariti. Mislim da sam selektora zainteresovao svojim igrama u Evropi i ovim putem zahvaljujem mu se mnogo na ukazanom povjerenju", riječi su Marina Aničića na početku razgovora za SportSport.ba. 

Ovaj 26-godišnji defanzivac ističe da je prelaskom u Astanu prošle godine napravio odličan potez, što pokazuju i ostvareni rezultati. 

"Dosta toga se poklopilo u Astani. Prošle godine smo prvi put u klupskoj historiji osvojili naslov prvaka i skoro prošli u grupnoj fazi Evropske lige, a ove godine smo na pragu igranja u Ligi prvaka. To pokazuje da nisam pogriješio i nadam se da ću i u narednom periodu imati razloga za zadovoljstvo", kazao je Aničić, koji se potom osvrnuo na uzvratnu utakmicu play-offa sa kiparskim APOEL-om. 

"Potrudit ćemo se da odigramo dobro i u uzvratnoj utakmici, pa šta bude. Nismo opterećeni, mi smo svoj cilj ispunili plasmanom u grupnu fazu Evropske lige."

Kada je u pitanju bh. reprezentacija, Aničić vjeruje u plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj i naglašava da će ponovo dijeliti svlačionicu sa svojim najboljim prijateljem. 

"Moramo ići uz utakmice u utakmicu do kraja kvalifikacija i vjerujem da ćemo na kraju slaviti. Iako nas očekuju dosta teške utakmice, smatram da smo mnogo puta već dokazali da posjedujemo kvalitet i nema razloga da se plašimo. Što se tiče igrača iz reprezentacije, poznajem ih nekoliko već, tu je i moj najbolji prijatelj Toni Šunjić sa kojim sam igrao i u Zrinjskom", dodao je Aničić. 

Za one koji ne znaju, Aničić je prije nekoliko godina imao priliku nastupati i za mladu bh. reprezentaciju, a tadašnju generaciju činili su Ibrahim Šehić, Toni Šunjić, Ognjen Vranješ, Nemanja Bilbija, Muhamed Bešić, Gordan Bunoza...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.