Anliker: Bio je idealan momenat za prodaju Hajrovića

Predsjednik Grasshoppersa

Anliker: Bio je idealan momenat za prodaju Hajrovića

Predsjednik Grasshoppersa Stephan Anliker zadovoljan je učinjenim tokom minulog prelaznog roka u kojemu su centralne figure kada je njegov klub u potanju bili naši internacionalci. 

Najbolji igrač Skakavaca u jesenjem dijelu sezone Izet Hajrović napunio je kasu kluba prelaskom u Galatasaray, a Sanel Jahić zakrpio je rupu nastalu odlaskom Milana Vilotića, iako se očekivalo da će u tim umjesto njega uskočiti mlađi Hajrović, Sead.

„Nadam se da će Caio u budućnosti biti jednako dobar kao Izet Hajrović. Angažmanom Dingsdaga, Dabbura i Jahića tim nije izgubio na kvalitetu. Hajrović je mogao otići samo u inostranstvo, dok je Vilotić ostao u domaćem prvenstvu. Bio je idealan momenat za njihovu prodaju, da smo čekali ljeto ne bismo zaradili ovoliko novca,“ kazaop je Anliker.

Grasshoppers je trenutno trećeplasirani tim Super lige sa šest bodova zaostatka za liderom Baselom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.