Barcelona predstavila novu desetku
Foto - EPA

Ansu Fati uzeo slavni broj

Barcelona predstavila novu desetku

M. Šljivak

Ekipa Barcelone predstavila je novu desetku.

Dres sa brojem 10 će na leđima u budućnosti nositi mlada zvijezda tima Ansu Fati, koji će tako postati nasljednik Lionela Messija.

Slavni broj ostao je upražnjen neočekivanim odlaskom Messija u PSG. Dugo se pričalo o njegovom nasljedniku, a to će na kraju biti mladi Fati.

"Naša nova desetka", kratko su poručili iz katalonskog kluba uz prigodan video posvećen mladom fudbaleru.

Ansu Fati je za prvi tim Barcelone debitovao sa nepunih 17 godina, a prvi gol je postigao sa 16 godina i 304 dana. Najmlađi je strijelac u historiji kluba i treći najmlađi u historiji La Lige.

Protekle sezone nije pomogao timu zbog teške povrede, ali spreman je da se vrati u velikom stilu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ansu Fati je za Barcelonu odigrao ukupno 41 meč i postigao je 13 golova.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

dinass
On im je zadnja nada,ako on ne bude novi Mesi nema nista od njih ove godine.
5 1
Halland
Sramota je da Miralem nije dobio 10-tku…Jedino on moze dostojno nosit taj broj al dobro ovo je njegova sezona broj je manje bitan
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi