Antalyaspor razbila Gaziantepspor, Medunjaninu 45 minuta

Turska Superliga, 24. kolo

Antalyaspor razbila Gaziantepspor, Medunjaninu 45 minuta

E. Škorić

Antalyaspor i Kayserispor upisali su domaće pobjede u današnja dva susreta 24. kola turske Superlige.

Antalyaspor je u pravoj golijadi, rezultatom 5:2, nadigrala Gaziantenpspor, za koga je prvih 45 minuta igrao i bh. reprezentativac Haris Medunjanin.

 

Poveli su domaći golom Diarre već u drugoj minuti, a Kurtulus izjednačio za goste u 23. Do kraja prvog dijela, u 40. minuti, Gokcek pogađa za 2:1, da bi Promise u 60. minuti bio strijelac za 3:1. Douemaha u 62. ponovo vraća nadu gostima, ali Gokcek drugim golom, te Sismanoglu rješavaju pitanje pobjednika u posljednjih desetak minuta.

 

Antalyaspor je ovom pobjedom došla na četvrtu poziciju, odmah iza velikana Galatasarayja, Fenerbahčea i Bešiktaša.

 

Kayserispor je s 2:1 bio bolji od Mersina, a strijelci su bili Dursun u 23. i Bobo u 56. minuti. Jedini gol za posljednjeplasiranu momčad prvenstva postigao je Eser u petoj minuti nastavka. 

 

Superliga, 24. kolo:

Antalyaspor - Gaziantepspor 5:2 (Diarra 2, Tita 39, 79, Promise 60, Sismanoglu 82/ Kurtulus 23, Kouemaha 62)

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kayserispor - Mersin 2:1 (Dursun 23, Bobo 56/ Eser 50)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije