Ante Čačić objavio spisak za turnir u Kini

Samo dvojica iz inostranstva

Ante Čačić objavio spisak za turnir u Kini

Samir Mlaćo

Selekor hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić danas je objavio  spisak igrača koji će nastupati za naše komšije na "China Cupu" koji počinje 11. januara.

Hrvatska će odmjeriti snage protiv Čilea u prvom polufinalnom duelu, dok će u drugom se sastati Island i Kina. Poraženi će igrati za treće mjesto 14. januara, a pobjednici dan kasnije za za naslov pobjednika prvog "China Cupa".

Čačić je odlučio šansu dati igračima iz HNL-a, te tek dvojici iz inozemstva. Čak petorica pozvanih dolaze iz Rijeke, četvorica iz Dinama, a samo dvojica iz Hajduka. Od igrača iz inostranstva pozvani su Filip Ozobić iz azerbejdžanske Gabale i Toni Datković iz slovenskog Kopra. 

Pozvani su: Andrej Prskalo (Rijeka), Dominik Livaković (Dinamo),Matej Mitrović (Rijeka), Josip Pivarić (Dinamo), Borna Barišić (Osijek), Mateo Barač (Osijek), Josip Juranović (Hajduk), Jakov Filipović (Inter), Toni Datković (Koper), Josip Mišić (Rijeka), Mate Maleš (Rijeka), Franko Andrijašević (Rijeka), Mario Šitum (Dinamo), Domagoj Antolić (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Filip Ozobić (Gabala), Antonio Perošević (Osijek), Mirko Marić (Lokomotiva). 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi