Dobre vijesti za Rođene, Oreč ipak lakše povrijeđen

Spreman već za naredni meč

Dobre vijesti za Rođene, Oreč ipak lakše povrijeđen

Edmir Škorić

Ante Oreč je ovog ljeta stigao u FK Velež i postao je važan kotačić u timu Rođenih, pa je s razlogom njegova povreda zabrinula sve navijače i u klubu.

Desni bočni koji se pokazao kao veliko pojačanje je pred kraj prvog dijela utakmice u Konjicu nezgodno stao pa je pao na teren.

Nije mogao nastaviti utakmicu, pa su navijači Veleža sa zebnjom iščekivali kakve će biti prve liječničke prognoze.

Na sreću po njih ali i šefa struke, prvi pregledi su ustanovili da se radi o blagom uganuću, tako da će Oreč već sredinom sedmice biti na raspolaganju treneru.

Nekadašnji juniorski reprezentativac Hrvatske potpisao je krajem jula za Velež. 21-godišnjak pokriva obje bočne pozicije u defanzivnoj liniji.

Oglasi

Oreč je u Velež došao iz Kustošije, člana drugog ranga hrvatskog nogometa, a prve nogometne korake napravio je u GOŠK-u iz Dubrovnika.

No, u zagrebačkoj Lokomotivi su brzo otkrili njegov talenat pa su ga doveli u svoje omladinske kategorije, a protekle tri sezone sa dosta uspjeha branio je boje Hrvatskog Dragovoljca, Sesveta i Kustošije.

Ukupno je Oruč odigrao tri sezone u seniorskom fudbalu, odnosno 79 utakmica, a iako pokriva bočne pozicije u defanzivi, upisao je osam asistencija. U prošloj sezoni je za Kustošiju odigrao 30 utakmica, a za juniorsku reprezentaciju Hrvatske nastupao je dva puta.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Velež je nakon šest odigranih utakmica drugi na tabeli sa 11 bodova, pošto je slavio veliku pobjedu jučer u Konjicu protiv Igmana (4:2), kada se Oreč i povrijedio.

Rođeni dočekuju Slogu iz Doboja narednog vikenda u osmom kolu i Oreč bi se trebao naći u sastavu, odnosno barem će biti spreman i konkurisat će za taj duel.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Bravo Antiša...najbolji desni bek lige.
1 0
user1603637562
Extra igrač
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi