Predsjednik Sepsija tvrdi da ga je prevario Ante Vukušić: "Nikad mi se više nije javio"

Na kraju otišao u FCSB

Predsjednik Sepsija tvrdi da ga je prevario Ante Vukušić: "Nikad mi se više nije javio"

E. Čaušević

Hrvatski napadač Ante Vukušić u januaru ove godine odlučio je da napusti Olimpiju iz Ljubljane i karijeru nastavi u dresu rumunskog kluba FCSB.

Vukušić je početkom februara potpisao ugovor s FCSB, bivšom Steauom, ali se čini da to nije bio baš pametan potez. Od dolaska u rumunski klub odigrao je samo 129 minuta u prvenstvu i već sada je jasno da će na kraju sezone da napusti FCSB.

Međutim, Vukušić se našao u centru skandala kojeg je objavio tamošnji ProSport. Naime, prema pisanju ovog portala hrvatski napadač je trebao da dođe u ekipu Sepsija, a ne u FCSB.

Predsjednik Sepsija, Laszlo Dioszegi, se oglasio u javnosti i ispričao je da ih je Vukušić prevario početkom ove godine jer je bilo dogovoreno da dođe u ovaj klub, ali je on na kraju potpisao za ekipu iz Bukurešta.

"Jednom mi je mudar čovjek rekao: 'Ako neko prevari fudbal, fudbal će prevariti njega'. Vukušić je napravio nesretnu stvar. Kupili smo mu avionsku kartu da dođe u Sfantu Gheorghe. Sletio je u Bukurešt i zaboravio je doći kod nas. Eto, u FCSB je odigrao samo 129 minuta", govori Dioszegi i nastavlja.

"Sve je bilo spremno za njegov dolazak, samo nismo potpisali ugovor preko e-maila jer to nema nikakvu vrijednost. Rekao sam Vukušiću da mu šaljemo avionsku kartu i čekamo na aerodromu kako bi došao na ljekarski pregled i potpis ugovora. On je došao u Rumuniju, ali u FCSB i do danas nam nije platio tu kartu. Neće nas ta avionska karta odvesti u grob, ali red je da budete čovjek".

Predsjednik Sepsija otkrio je da je pokušao kasnije da dođe do Vukušića, ali da je on jednostavno blokirao sve pozive i SMS poruke.

"Nije se javljao na telefon i kasnije je blokirao sve pozive i SMS poruke. Fudbal ga je kaznio. Svaki igrač koji nije pošten na kraju bude kažnjen. Pregovarali smo s njim, a njegov menadžer je onda zvao FCSB i nudio im Vukušića. Takvi su menadžeri, vode igrača u klub koji nudi najviše para bez obzira da li će igrati ili ne".

"Tamo je dobio ugovor do kraja ove sezone, a mi smo mu nudili saradnju na dvije i pol godine. Novac nije bio puno manji. Mi smo mu nudili 9.000, a FCSB mu je dao 10.000 eura", zaključio je Dioszegi.

Vukušić je u dresu FCSB-a odigrao samo 129 minute na pet utakmica i jasno je da to nije ono što je očekivao dolaskom u ovaj klub. Pojavile su se informacije da bi se Vukušić na ljeto mogao vratiti u Olimpiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi