U najboljim je godinama, predviđala mu se i Zlatna lopta, a ne želi ga niko!

Nalazi se u slijepoj ulici

U najboljim je godinama, predviđala mu se i Zlatna lopta, a ne želi ga niko!

A. Čaušević

Prije nekoliko godina kada je plaćen ogromnih 60 milion eura bilo je među najboljim mladim igračima svijeta. 

Imati talenat ne znači nužno i postati fudbaler svjetske klase. Pravi primjer za to je Anthony Martial koji je 2015. godine pružao briljantne partije u dresu Monaca.

Natjerao je mnoge evropske velikane da se zaljube u njegov stil igre, a na kraju je najuporniji bio Manchester United koji ga je platio vroglavih 60 miliona.

Tada su u ugovor ubačene i raznorazne klauzule. Pošto se tada Martialu predviđala blistava karijera jedan bonus iz ugovora je privukao pažnju.

Naime, u slučaju da se franucski ofanzivac nađe u užem krugu kandidata za Zlatnu loptu onda bi United Kneževima platio dodatnih 10 miliona eura.

Međutim, vrijeme je prolazilao, a Martial je više stagnirao nego što je napredovao te se sada doveo u situaciju da ga ne želi zapravo niti jedan klub.

Ovaj 26-godišnjak se nalazi u najboljim fudbalskim godinama, ali kako stvari stoje mogao bi ih provesti igrajući sporednu ulogu u Unitedu.

Na Old Traffordu je višak te će kod Erica Ten Haga priliku za igru dobijati na kašićicu te se tako očekuje nastavak njegove stagnacije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U prošloj polusezoni je bio na posudbi u Sevilli. Bez obzira na solidne igre Andalužani su odmah odlučili da ga ne otkupe.

Inače, Martial koji nije bio član generacije Francuske koja je osvojila posljednje Svjetsko prvenstvo sa Crvenim đavolima ima ugovor do 2024. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti