Antić iznio teške optužbe na račun Arteage

Antić: Bruka i sramota, meni se više ne igra

Sinoć je reprezentacija Makedonije doživjela poraz od Litvanije rezultatom 75:67. 

Međutim kao i u prvom meču kada je Milko Bjelica vukao mrežicu nakon šuta McCalebba, ni sinoć nije moglo bez sudijskih grešaka. Španac Arteaga za kojeg je vlasnik Panathinaikosa, Pavlos Giannakopoulos rekao da je lopov sinoć je opet zalutao na parket. 

Odluke koje su donijeli on i Grk Koromilas, te Čeh Vyklicky, bez riječi ostavljaju ljubitelje loptanja pod obručima. Nakon meča vidno razočarani Pero Antić, rekao je kako mu je upravo Arteaga rekao na pripremama da se neće "dobro provesti" na Eurobasketu. 

"Čestitam Litvancima. Mi smo se borili čitavu utakmicu. Ali ovo što se desilo danas i jučer je sramota za Eurobasket. Opet kažem ne tražimo mi od sudija, ali svi vide. Grci koji nas ne vole puno su vidjeli i rekli šta se dešava na ovom Eurobasketu. Bruka i sramota, meni se više ne igra," rekao je Antić i dodao: 

"Španac nam je rekao na pripremnoj utakmici, vidjet ćete šta će se desiti na Eurobasketu, jer se vi previše bunite. Evo šta se desilo. Mi smo tim koji se bori do zadnjeg minuta i borit ćemo se dok traje Eurobasket," Antićeve su riječi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.