Antić: Modrić najbolji na svijetu? Nema smisla

Proslavljeni srbijanski stručnjak smatra

Antić: Modrić najbolji na svijetu? Nema smisla

Osim po trenerskom umijeću, Radomir Antić je poznat po stavu 'što na umu, to na drumu'.

Nekadašnji selektor reprezentacije Srbije se ne libi reći što misli, pa je vrlo odvažan bio i kada je riječ o posljednjoj Zlatnoj lopti koja je otišla u ruke Luki Modriću, što, kako on smatra, nije trebalo.

"Modrić najbolji igrač na svijetu? Kako je to moguće kada ne asistira i ne postiže pogotke. To apsolutno nema smisla", izjavio je 70-godišnji Antić u razgovoru za "Gol", pa potom dodao:

Najbolji organizator igre na svijetu je Kevin De Bruyne jer on čini saigrače boljima, a ne Modrić", naglasio je Antić.

Rekao je također i kako Antoine Griezmann n ije pravi igrač za Barcelonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Griezmann je plejmejker, a Barcelona igra bez veznjaka. Ukoliko ga dovedu bit će na klupi jer neće pronaći svoje mjesto u timu. Francuz nije potreban Katalolncima, ali mislim da je Realu malo potrebniji", istakao je.

Antić je u bogatoj trenerskoj karijeri, između ostalog, vodio Real Madrid, Atletico, Barcelonu, Celtu, Hebei, Shandong Luneng...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi