Antić neće dobiti 25 miliona dolara odštete
Foto: EPA

Sud u New Yorku odlučio

Antić neće dobiti 25 miliona dolara odštete

M. Šljivak

Makedonski košarkaš Peto Antić neće dobiti odštetu od 25 miliona dolara od policije New Yorka.

Antić je u aprilu 2015. godine uhapšen sa tadašnjim saigračem Thabom Sefoloshom, nakon incidenta u kojem je izboden još jedan košarkaš, Chris Copeland.

Obojica su potom podnijeli tužbe protiv policije. Antić je tražio 25 miliona dolara odštete zbog upotrebe prekomjerne sile, ali je sud njegovu tužbu odbio.

Sud je odlučio da policajac tokom hapšenja nije upotrijebio prekomjernu silu i da je u tim trenucima ponašanje makedonskog košarkaša bilo nerazumno.

Nakon tog incidenta Antića je otišao iz NBA lige. Vratio se u Evropu gdje je postao član Fenerbahčea, gdje igra i danas.

Sefolosha je i dalje u NBA ligi, a sada je član Utah Jazza. Oba košarkaša su za vrijeme incidenta nosila dres Atlanta Hawksa, a povrijeđeni Coopeland je nastupao za Indiana Pacerse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi