Antić osuo paljbu po Griezmannu: Tri puta je dotakao loptu!
(Foto: EPA) Srbijanski strateg Radomir Antić je u svojoj bogatoj karijeri vodio Zaragozu, Real Madrid, Oviedo, Atletico Madrid, Barcelonu, Celtu, selekciju Srbije, Shandong i Hebei Fortune.

Atletico Madrid nekad i sad

Antić osuo paljbu po Griezmannu: Tri puta je dotakao loptu!

Legendarni srbijanski stručnjak Radomir Antić nije štedio klub koji je svojevremeno odveo do duple krune u Španiji, Atletico Madird, u svom posljednjem intervjuu.

Radomir Antić je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio, između ostalih, Real Madrid, Barcelonu, Atletico Madrid i reprezentaciju Srbije, a sa "Jorgandžijama" je 1995. godine došao do duple krune.

Sadašnjim Atleticom, čini se nije previše impresioniran, bez obzira što taj klub spada u sam vrh evropskog fudbala. Posebno je, u razgovoru za Goal.com, bio kritičan prema prvoj zvijezdi Atletica Antoineu Griezmannu.

"Iz trenerskog ugla mi je nperihvatljivo da igrač takvih karatkeristika dotakne loptu samo tri puta za 45 minuta. Prije neki dan je protiv Leganesa dao gol iz prekida, ali kažite mi koliko je učestvovao u igri?", prokomentarisao je partije Antoinea Griezmanna Radomir Antić.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Antić je Atletico vodio u nekim "skromnijim" vremenima, a osvrnuo se stanje u ovom klubu danas.

"Oborili su sve transfer rekorde ovog ljeta. Nikada Atletico nije imao toliko budžet za pojačanja i to ih obavezuje da ponude nešto više od onoga što trenutno gledamo, jer Atletico danas, sa ovim stadionom i budžetom, nije ona skromna verzija Atletica... Rutina ubija inspiraciju, a Atletico nema inspiracije. Niko i ne pominje da je Atletico u posljednjih sedam godina koristio 15 do 20 napadača i da se niko od njih nije pokazao dovoljno dobrim", poručio je Antić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi