Antić: Rezultat nije bio u prvom planu

Srbija poražena od Novog Zelanda

Antić: Rezultat nije bio u prvom planu

E. Škorić

Fudbalska reprezentacija Srbije jučer je, pomalo neočekivano, poražena od Novog Zelanda rezultatom 1:0. Srećom po naše susjede, radilo se samo o prijateljskoj utakmici.

"I prije same utakmice sam kazao kako rezultat u ovom meču nije u prvom planu. Mislim da ćemo izvući dosta koristi iz svega ovoga. U svakom slučaju, naš program je zacrtan i radimo sve na tome kako bi 13. juna protiv Gane bili najbolji", kazao je selektor Srbije Radomir Antić na press konferenciji za novinare nakon utakmice.

"Sigurno da nam nije drago što smo izgubili utakmicu, ali mislim da smo radili to što je trebalo da uradimo na ovoj utakmici, Pokušavali smo, stvorili smo dosta šansi ali nismo uspjeli postići gol. Mislim da je Novi Zeland odigrao dobru utakmicu i da su iz jedne naše greške postigli gol i mi nismo uspjeli da se vratimo. Sigurno da nam je teško zbog toga, ali bolje sad nego kasnije da izgubimo", kazao je srbijanski reprezentativac Nenad Milijaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.