Antić tuži Fudbalski savez Srbije

Potražnja od 1,4 miliona eura

Antić tuži Fudbalski savez Srbije

Bivši selektor Srbije Radomir Antić sudskim putem pokušava da naplati još oko 1,4 miliona eura od Fudbalskog saveza Srbije, piše Press.

Fudbalski savez Srbije je u finansijskom izvještaju za 2010. godinu već naveo ovu sumu kao rashod, i to pod stavkom "rezervisani troškovi za sudske postupke".

FSS je naveo da je za "troškove selektora svih selekcija i direktora mlađih kategorija i rezervisane troškove za sudske sporove" izdvojeno nešto više od 3,3 miliona eura. U tu sumu spada novac koji je već isplaćen Antiću, oko 1,5 miliona eura.

Osim Radomira Antića, spor protiv FSS i njegov prethodnik na klupi Orlova Miroslav Đukić. On potražuje 300.000 eura koje bi zaradio kao selektor da nije smijenjen u avgustu 2008. Na kraju, kad se sve izračuna, jasno je da Antić traži oko 1,4 miliona eura.

Činjenica da je FSS već odvojio na stranu ovaj novac ne znači da na Terazijama očekuju da izgube sporove sa bivšim selektorima. Jednostavno, na taj način FSS želi da izbjegne finansijske probleme u slučaju da sud eventualno presudi u Antićevu korist.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.