Griezmann sada može igrati cijelu utakmicu jer je Atletico Madrid ostvario svoj cilj s Barcelonom

To su željeli od početka

Griezmann sada može igrati cijelu utakmicu jer je Atletico Madrid ostvario svoj cilj s Barcelonom

Endin Čaušević

Antoine Griezmann ove sezone nije počeo nijedan meč od prve minute zbog toga što Atletico Madrid ne želi platiti Barceloni novac za njega.

Griezmann se vratio u Atletico Madrid prije godinu dana iz Barcelone na dvogodišnju posudbu, ali su Madriđani dužni da na kraju ove sezone otkupe njegov ugovor za 40 miliona eura.

Međutim, Atletico želi na sve načine izbjeći taj scenario jer ne žele dati toliko novca za Griezmanna koji prošle sezone nije igrao ni blizu kako se očekivalo.

Ove sezone Griezmann nikada po meču nije odigrao više od 30 minuta jer je Atletico našao rupu u dogovoru s Barcelonom.

Naime, ukoliko Griezmann bude igrao po meču manje od pola sata onda nisu dužni da plate novac za njega. U svim mečevima u dosadašnjem dijelu sezone u igru je ulazio nakon 60. minute što je samo potvrdilo ove špekulacije.

No, u Barceloni smatraju da je Atletico i pored svega dužan da plati 40 miliona eura za Griezmanna i najavili su da će tužiti ovaj klub ukoliko nastave sa svojim planom.

Oglasi

Iz La Lige ne žele da se miješaju, ali očito da su u Atletico Madridu od početka imali jasan cilj. To je da iz Barcelona kontaktira kako bi ponovo počeli pregovore oko Griezmanna što se navodno već desilo.

L'Equipe je objavio da su Atletico Madrid i Barcelona počeli nove pregovore oko francuskog napadača i da će on gotovo sigurno ostati u ovom klubu, ali Atletico neće platiti 40 miliona eura kako je ranije dogovoreno.

Navodno, klubovi su veoma blizu dogovora za transfer Griezmanna i Barcelona je pristala skoro duplo da snizi cijenu za Francuza. Tako će Atletico platiti 25 umjesto 40 miliona eura što je bio i glavni cilj.

Diego Simeone i čelnici kluba su uspjeli očito u svom planu, a nakon što dogovor bude ozvaničen očekuje se da Griezmann ima znatno veću minutažu nego što je to trenutno slučaj.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On se i sam žalio na trenutnu situaciju i pokazao je nezadovoljstvo jer želi više igrati kako ne bi rizikovao da ne bude pozvan u reprezentaciju Francuske za predstojeće Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Griezmann je u dosadašnjem dijelu sezone igrao na svih šest mečeva i uspio je zabiti tri gola iako bi u igru ulazio tek u posljednjih pola sata utakmice.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Najsmješnije što je Grizman proigrao kako je počeo igrati džokera...
1 0
axel42
Pa nije mi samo jasno ko pregovara oko ovih Barcinih transfera. Kako ih ljudi uvjek ovako nasamare, mislim naravno ako je istina što novine pišu. Pa gdje ćeš pristate na ovakve zahtjeve, nisi dijete jbt, već ozbiljan menadžer jednog velikog kluba!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi