Krenuo u svlačionicu, pa se vratio do mikrofona: Poruka Griezmanna sinoć odjeknula Madridom!

Naslađuju se zbog pobjede

Krenuo u svlačionicu, pa se vratio do mikrofona: Poruka Griezmanna sinoć odjeknula Madridom!

Endin Čaušević

Atletico Madrid uspio je sinoć na Wanda Metropolitanu da pobijedi Real Madrid u gradskom derbiju sa 3:1 u meču u kojem smo vidjeli dosta tenzija i varnica na terenu. Baš kao što to biva u takvim okršajima provokacije su se nastavile i nakon utakmice, a u centru pažnje našao se Antoine Griezmann.

Atletico je imao sinoć nevjerovatnu podršku s tribina u derbiju protiv najvećeg rivala, a na kraju utakmica nije mogla bolje proći za domaći tim.

Na krilima sjajnog Alvara Morate koji je postigao dva gola Atletico je uspio da pobijedi Kraljeve sa 3:1. U listu strijelaca pored Morate upisao se i Griezmann, a jedini pogodak za goste postigao je Toni Kroos.

Baš kao i svaki madridski derbi i ovaj je bio pun tenzija i varnica na terenu, a očekivano pobjednički tim počeo je odmah s provokacijama nakon što je glavni sudija odsvirao kraj utakmice.

Atletico se oglasio na Instagramu s porukom da su oni gazde u glavnom gradu Španije, no zanimljivu provokaciju nakon meča imao je i Griezmann.

Oglasi

Francuski napadač je nakon derbija dao izjavu za jednu špansku televiziju, a kada je završio i krenuo ka svlačionici ponovo se vratio do mikrofona i svojom rečenicom izazvao oduševljenje navijača Atletico Madrida.

"Djeco, sutra u školu idite u dresu Atletico Madrida", kroz osmijeh je rekao Griezmann, a zatim otišao u svlačionicu.

Griezmann je uspio da se vrati u pravu formu nakon dvije teške sezone u Barceloni, a što je za njega najbitnije navijači Atletica su ga ponovo prihvatili iako mu nije bilo tako lako kada se tek vratio iz katalonskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Također, ovom pobjedom Atletico Madrid se priključio vrhu tabele i sada je peti sa deset bodova i ima šest bodova manje u odnosu na Barcelonu i Gironu koji su na samom vrhu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi