Odavno niko nije opleo po Ronaldu kao zločesti dečko italijanskog fudbala
FOTO - EPA

Odavno niko nije opleo po Ronaldu kao zločesti dečko italijanskog fudbala

A. Beganović

Zločesti dečko italijanskog fudbala, Antonio Cassano, kritikovao je Cristiana Ronalda nakon poraza Juventusa od Porta u prvom susretu osmine finala Lige prvaka.

Juventus se na gostovanju kod Porta nije proslavio. Portugalska ekipa slavila je rezultatom 2:1, a blijedu partiju pružio je jedan od najboljih fudbalera svih vremena, Cristiano Ronaldo.

Njegov loš nastup komentarisao je i Cassano, a njegove riječi sasvim sigurno se neće svidjeti portugalskom asu.

"Uvijek sam govorio, polazeći od pretpostavke da je on fenomen i da je postigao milijardu golova, da bi sa idejom fudbala Andrea Pirla mogao imati problema. Da, postiže pogodak po utakmici, to je istina, ali bori se sa Pirlovom idejom fudbala", istakao je Cassano i nastavio:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Uvijek je bio pomalo sebičan, ne zanima ga što drugi postižu pogotke, igrač je koji živi da bi postigao pogodak. Ne živi za igru, za sjajnu utakmicu. Živi za gol i u ovom trenutku situacija je sve gora. Paradoks je u tome što je Juventus kupio igrača koji je osvojio pet naslova u Ligi prvaka, ali ima toliko poteškoća."

Podsjetimo, Cassano je karijeru počeo u Bariju, a između ostalog nastupao je i za Romu, Real, Milan i Inter.

Top Komentari

cccccc
Ronaldo je godinama jedan od najgorih igrača (ako ne postigne gol) i ima manje dodavanja na utakmicama cak i od golmana ekipa. Gotov nikako ne ucestuje u izgradnji napada svoje ekipe ima vec 5-6 godina... Stoji u napadu kao stub. I onda ga neki porede sa Messijem
2 6
user1603952710
Svi pametujete kad Juve igra lose, zasto to niste radili kad je pobjedjivao sve redom, dakle predhodnih 10 godina sutite, a da vas napomenem da je Juve u tom periodu osvojio 9 skudeta, 5 cupova Italije, 3-4 superkupa, igrao dva finala lige prvaka itd itd, nesto sto Casano moze sanjati. Broj trofeja koje je Juve osvojio zadnjih 10 godina je veci nego je doticni odigrao utakmica u Realu, tako da niti si relevantan da sta kazes niti koga briga za tvoje misljenje, a i poznat si kao neko ko mrzi Juve. Ljubomora je cudo, moj Antonio.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi