Anzhi tek u 20. kolu ostvario prvu pobjedu sezone

Minimalac protiv Rubin Kazana

Anzhi tek u 20. kolu ostvario prvu pobjedu sezone

Fenjeraš na tabeli ruske Premijer lige, Anzhi iz Machackhale ostvario je trijumf u domaćem prvenstvu nakon tačno 20 utakmica posta.

Posljednju pobjedu ovaj dojučerašnji gigant ostvario je krajem prošle sezone, tačnije 29. maja prošle godine nad Lokomotiwom iz Moskve rezultatom 2:1.

U ovoj sezoni u prethodnih 19 kola ostvarili su osam remija i 11 poraza što je bilo dovoljno za ligaški fenjer. Ni današnja pobjeda nije bitnije promijenila status ovog kluba.

Anzhi je danas minimalnim rezultatom kao domaćin porazio Rubin iz Kazana. Jedini pogodak na utakmici u finišu utakmice postigao je Bucharov. Anzhi sada ima 11 bodova, četiri manje od Urala i Tomska, odnosno sedam bodova manje od zone opstanka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.