APOEL rutinski, Slovan izdržao a Malmo šokirao Spartu

Sparta Prag se oprostila od takmičenja

APOEL rutinski, Slovan izdržao a Malmo šokirao Spartu

Kvalifikacije za Ligu šampiona nastavljene su danas revanš susretima trećeg pretkola. Nakon što je plasman dalje prvi obezbijedio Zenit, pridružili su mu se APOEL, Malmo i Slovan iz Bratislave.

APOEL je nakon 2:2 iz prve utakmice u revanšu slavio na domaćem terenu rezultatom 2:0. Sve je bilo jasno već nakon prvog poluvremena jer su domaći vodili sa 2:0 golovima Sheridana i De Vicentija sa bijele tačke. Taj rezultat ostao je aktivan do kraja utakmice, pa je tim sa Kipra zasluženo izborio prolazak u playoff.

Sheriff iz Tiraspola nije uspio u revanšu nadoknaditi zaostatak od 2:1 stečen u prvoj utakmici odigranoj u Bratislavi protiv ekipe Slovana. Revanš u Moldaviji završen je najnepopularnijim rezultatom pa je tako Slovan izborio plasman dalje. Sheriff je od 56. minute igrao s igračem manje jer je crveni karton zaradio Blanco.

Za dosadašnje iznenađenje večeri pobrinuo se švedski Malmo koji je savladao prašku Spartu rezultatom 2:0 i tako izborio put u posljednje pretkolo pred grupnu fazu takmičenja. Iako je Sparta u prvom susretu zabilježila pobjedu od 4:2, to joj nije bilo dovoljno da se plasira dalje. Heroj Malmoa bio je Markus Rosenberg, nekadašnji fudbaler Ajaxa i Werdera, koji je postigao oba pogotka za svoj tim najprije u 35. a onda i u 55. minuti utakmice.

Nervoza u redovima češkog kluba kulminirala je u sedmoj minuti nadoknade kada je Vacha zaradio drugi žuti karton i tako ostavio svoj tim sa desetoricom na terenu. Sve je bilo gotovo i Malmo je proslavio veliku pobjedu i plasman dalje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kvalifikacije za Ligu prvaka, 3. pretkolo:
APOEL - HJK Helsinki 2:0 (Sheridan 18., De Vincenti 43.)
Malmö - Sparta Prag 2:0 (Rosenberg 35., 55.)
Sheriff - Slovan Bratislava 0:0 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.