Apoell poražen, Kapelan ostao bez poena

Eurochallenge

Apoell poražen, Kapelan ostao bez poena

Midhat Šljivak

Večeras su širom Evrope igrane utakmice 4. kola Eurochalleng kupa, a od naših predstavnika nastupio je Diego Kapelan koji se sa svojim Apollonom nije proslavio u ovom kolu.

Grupa A

Krka je u susretu grupe A Eurochallenge kupa savladala kao gost Etha Encomi74:59. Slovenci su vodili u ovom susretu od prve do posljednje minute i na kraju su sasvim zasluženo došli do druge pobjede u ovom takmičenju. Edo Murić je za pobjednički tim ubacio 19 poena, dok je kod domaćih Donte Poole ubacio 13 poena.

Pinar je u turskom duelu savladao na svom parketu Tofaš 78:56. Domaći košarkaši niti u jednom trenutku nisu dopustili gostima da uvedu utakmicu u rezultatsku neizvjesnost, pa su na kraju zasluženo stigli do  velike pobjede. Robert Dixon je sa 16 poena i 12 asistencija predvodio Pinar do pobjede.


Grupa B

Finska Kataja je kao gost savladala rumunski Ploiesti rezultatom 80:67. Gosti su vodili čitavim tokom utakmice , pa su na kraju sasvim zasluženo stigli do druge pobjede. Jermaine Flowers je sa 8 poena i 10 skokova predvodio finski tim do pobjede u ovom susretu.

Drugi susret ove grupe između Keravnosa i Krylye igra se sutra.

Grupa C 

Još jedan finski predstavnik Pyrinto Tampere savladao je švedski Sodertalje 73:65, a do trijumfa ih je predvodio Lamonte Ulmer sa 24 poena, dok je Dino Pita sa 21 poenaom bio najefikasniji u švedskom timu.

Ventspils je kao gost ubjedljivo slavio protiv Norrkopinga rezultatom 69:51. Gosti iz Latvije su većim dijelom utakmice imali prednost koju su dodatno povećali u završnoj dionici za konačnih plus 18. Sandis Valters je goste predvodio sa 15 poena u ovom susretu.

Grupa D

Estonski Tartu Rock ubjedljivo je savladao Khimik 94:77. Estonci su gubili nakon prvog poluvremena sa šest razlike 47:41, no u nastavku su odličnom igrom razbili goste, te su zasluženo stigli do pobjede. Nelyubov i Ingram su predvodili Tartu sa po 16 poena, a kod gostiju su Popov i Deane ubacili po 13 poena.

Dijon je uz dosta muke savladao Gaz Metan 83:79, a do pobjede su došli zahvaljujući Tarranceu Campbellu koji je ubacio 24, te Andre Harrisu koji je dodao 23 poena.


Grupa E

Paris je u grupi E savladao Pitesti 84:70, ponajviše zahvaljujući veoma dobroj igri u posljednjoj dionici koju su dobili 21:13. Sean May je sa 22 poena i 12 skokova predvodio Paris u ovom susretu.

Aalstar je vrlo ubjedljivo savladao Dexiju Mons 97:84 uz 25 Jasona Clarcka.


Grupa F

Kormend je u okviru grupe F savladao rumunsku Timosaoru rezultatom 97:86. Domaći tim je sjajnom predstavom u posljednjoj četvrtini gdje su ubacili 36 poena došao do pobjede, a do nje ih je predvodio Matthew Shaw sa 33 poena.

Oldenburg je slavio na gostovanju kod ABA ligaša Szolnokija 85:67. Njemački tim je ubjedljivo riješio ovu utakmicu u svoju korist, a domaći su samo u trećoj četvrtini odigrali dobro, ali gosti su na kraju ipak ubjedljivo slavili. Do pobjede ih je predvodio Drue Joyce sa 15 poena.


Grupa G

Minsk je u susretu grupe G poražen na svom parketu od francuskog Gravelinesa rezultatom 83:67. U jednoj veoma izjednačenoj utakmici gosti su do pobjede stigli u posljednjoj četvrtini kada fantastičnom odbranom prave razliku, te na kraju stižu do pobjede. Gravelines je do pobjede predvodio Abdoulaye Mbaye sa 16 poena, a kod Minska je Pavel Ulyanko ubacio 19 poena.

Nancy ubjedljivo na svom parketu savladao Apollon 87:69. Francuski tim je dominirao parketom čitavom utakmicom, te je na kraju zasluženo zabilježio pobjedu. Diego Kapelan je igrao za Apollon u ovom susretu, no završio je susret bez poena, a domaće je do pobjede predvodio Kenny Grant sa 16 poena.


Grupa H

Prvu današnju utakmicu Eurochallenge kupa odigrali su u Tbilisiju Armija i Hapoel Holon, a na kraju su gosti slavili pobjedu rezultatom 79:72. Do pobjede je goste predvodio Jerme Dyson sa 31 poenom, dok je Curtis Millage za domaće ubacio 23 poena.

Susret između Bonna i Antwerpena igra se sutra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti