Džekin prijatelj stiže u Seriju A: Postat će najplaćeniji fudbaler u timu
FOTO: ORF

Napušta Aziju

Džekin prijatelj stiže u Seriju A: Postat će najplaćeniji fudbaler u timu

Haris Zilić

Austrijski reprezentativac Marko Aranutović vraća se u Evropu.

Pomenuti fudbaler trenuto igra u Kini za SH sport u koji je došao u julu 2019. godine iz redova West Hama.

Kineska epizoda je gotova i Arnautovića ćemo gledati ponovo u Evropi, a realizaciju transfera završava italijanska Bologna.

Tim Bologne želi naredne sezone da se bori za plasman u evropska takmičenja, iskustvo koje ima Arnautović moglo bi biti od pomoći smatraju u klubu.

Međutim, povratak Arnautovića na Apenine (ranije bio član Intera) otvara i realizaciju "duplog transfera". Vlasnik Bologne Joey Saputo, također je i vlasnik MLS ekipe Montreala. Austrijanac bi potpisao četverogodišnji ugovor sa Bologonom. Tri sezone bi proveo na Apeninima, a zatim godinu kao posuđen igrač Montreala uz mogućnost produženja ugovora, gdje bi vjerovatno i završio sezonu obzirom da već ima 32 godine.

Arnautović je i veliki prijatelj sa našim Edinom Džekom, a to nije krio u ranijim izjavama. Sada će imati priliku da se ponovo sretnu na terenu u utakmicama Serije A.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni napadač bi bio i najplaćeniji fudbaler Bologne, imao bi veća novačana primanja od Sansonea koji je trenutno najplaćeniji igrač Bologne. Sansone ima godišnja primanja od 1,6 miliona eura, Arnautović bi imao oko dva miliona plus bonusi.

Cijelu relizaciju pomenutog transfera može ubrzati i činjenica da je austrijski reprezentativac već obavijestio tim iz Shangaija da se vraća u Evropu, a predvodit će i Austriju na EURO-u ovog ljeta.

Top Komentari

soccero
Arnautovic je prevara od igrača
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi