Vutežani dočekuju Olimpic

Arapović: Olimpic ima najbolju transformaciju u ligi

Nakon remija u 1. kolu BH Telecom Premijer lige na gostovanju kod Čelika, fudbaleri Viteza će u drugom kolu svoje druge sezone u elitnom rangu bh. fudbala ugostiti sarajevski Olimpic.

"Ja se nadam da će svaka sljedeća utakmica biti bolja. Susret s Čelikom smo apsolvirali, uzeli smo bod, ja sam zadovoljan, a tako i publika u Vitezu. Što se tiče ekipe Olimpica, to je jedna od najjačih ekipa na strani. Oni imaju transformaciju iz faze obrane u fazu napada najbolju u ligi i jači su na strani, nego kod kuće. Mislim da ta ekipa nije uzalud uvijek u vrhu, među četiri-pet klubova. Sasvim sigurno će s Muharemovićem, Regojem, Bogičevićem, Gojakom i ostalim imati jednu odličnu ekipu i bit će nam vrlo teško. Međutim, mislim da naša ekipa Viteza će se ponijeti kao ekipa Vitezova i prevazići slabosti koje smo imali i da ćemo pokazati da ipak imamo dobru ekipu, koja je spremna dati maksimum od sebe, kako bi postigli dobar rezultat. Pobjeda je dobar rezultat", kazao je trener Viteza, Husnija Arapović. 

Upitan da prokomentira neučinkovitost napadača Viteza u pripremnim susretima, kao i u utakmici s Čelikom, odnosno nazire li se rješenje te kaže mogući sastav za susret s Olimpicom, trener Viteza, Arapović, je kazao: 

"Rješenje će sigurno biti, vjerujem da će svaka sljedeća utakmica biti s pogotkom. Što se tiče sastava, nemam što kriti. Sastav koji je igrao u Zenici će nastupiti, a samo oni koji budu potpuno fizički spremni će konkurirati za nastup, a ostali neka čekaju svoju priliku". 

Arapović je napomenuo kako je u konkurenciji i oporavljenik Tony Livančić, te ovosezonsko pojačanje Viteza, Ante Pinjuh, dok za Antu Hrkaća još uvijek nije završena dokumentacija. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zamolio bih našu publiku u Vitezu da dođe u što većem broju, da nam pomognu, jer je naša ekipa ipak mlada i nova, a publika će nam odlično doći kao "dvanaesti" igrač", zaključio je trener Arapović. 

Utakmica Viteza i Olimpica igra se na Gradskom stadionu u Vitezu, u subotu, 9. augusta, s početkom u 17:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti