Svako vidi šta hoće: Xaviju smetala igra Arsenala, ali ostao slijep na krvničke startove Arauja

Ko bi rekao da je ovo bila prijateljska utakmica

Svako vidi šta hoće: Xaviju smetala igra Arsenala, ali ostao slijep na krvničke startove Arauja

Esmer Oštraković

Arsenal je rano jutros po našem vremenu odigrao posljednju utakmicu na američkoj turneji. Protivnik je bila Barcelona, a pobjedu su ostvarili Topnici sa 5:3.

Navijači su mogli vidjeti sjajnu utakmicu, ali oba trenera bila su nezadovoljna nakon utakmice zbog pojedinih trenutaka.

Posebno je svoje nezadovoljstvo iskazao Xavi kojem je smetao način na koji je igrao Arsenal jer smatra da to nije bila pripremna utakmica.

""Bila je ovo dobra utakmica za navijače, ali ne toliko za trenere. Bilo je uspona i padova. Može se reći da je Arsenal mnogo ispred nas što se tiče priprema. Kada se to kaže, bili smo previše mekani u odbrani. Bilo je pozitivnih i negativnih stvari.

Na kraju utakmice sam rekao Mikelu da je ovo izgledalo kao meč Lige prvaka sa intenzitetom koji su postavili. Nije bilo normalno za prijateljski susret, ali shvatam da svi žele pobijediti. Za nas je ovo bila prva prijateljska utakmica i ušli smo u nju sa dosta igrača koji su bili bolesni prije par dana", rekao je Xavi.

Oglasi

Ono na šta je Xavi očito ostao nijem, ali i slijep jesu startovi njegovih fudbalera u kojima je glavnu riječ imao Araujo.

Naime, on je imao dva veoma gruba starta u toku utakmice. Jedan je bio nad Havertzom, a drugi nad Gabrielom Jesusom.

Arsenal narednu utakmicu igra protiv Monaca u okviru Emirates kupa, dok Barcelona nastavlja američku turneju i naredni protivnik im je Real Madrid.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CN69
Vazda debil bio po izjavama, i kao igrac i kao trener.
4 1
user1690451104
Araujo prvo izbija loptu....i takav start je dosao iz razlog jer u napadu prije fudbaler Arsenala lomi Gundogana i nema faula
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi