Arbeloa: Vrijeme je da kažem zbogom
Foto: EPA

Legendarni Španac najavio odlazak u penziju

Arbeloa: Vrijeme je da kažem zbogom

Nekadašnji bek Real Madrida, Liverpoola i najskorije West Hama, Alvaro Arbeloa je najavio kraj svoje bogate karijere.

Arbeloa će "okačiti kopačke o klin" nakon neuspješne epizode u West Hamu. Iskusni Španac je protekle sezone u dresu West Hama upisao samo tri nastupa u Premier ligi, prije nego što je klub poništio njegov ugovor u maju.

Španski defanzovac je u svojoj karijeri osvojio sve što se osvojiti može - Svjetsko i Evropsko prvensto, Ligu prvaka i titulu u španskoj La Ligi i Kupu Kralja.

"Vrijeme je da kažem zbogom, iako sam fizički dobro i mogao bih nastaviti igrati", izjavio je 34-godišnji Španac.

Alvaro Arbeloa je u West Ham stigao nakon sedam godina provedenih u Real Madridu, dok je prije toga, od 2006. do 2009. godine, nastupao za Liverpool.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi